Legea pensiilor speciale ale magistraților a fost amânată pentru după alegeri. Deputata USR Oana Țoiu: I-am prins că vor să facă doar un truc electoral neconstituțional și au dat înapoi

magistrati, judecatori, pensie, procurori Sursa foto: Pixabay / Montaj

Oana Țoiu a scris pe pagina personală de Facebook că votarea legii pensiilor speciale a fost amânată după alegerile prezidențiale și acuză „un truc electoral neconstituțional” din partea coaliției.

„Legea pensiilor speciale ale magistraților tocmai a fost amânată pentru după alegeri.

I-am prins că vor să facă doar un truc electoral neconstituțional și au dat înapoi, două săptămâni amânare la comisia pentru muncă din Senat.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Proiect special, urgent, semnat de liderii coaliției, proiectul esențial pentru țara, cel cu pensiile speciale ale magistraților, a dispărut oricum de vineri de pe ordinea de zi a plenului Senatului pentru săptămâna asta.

Nu mă credeți ? Puteți verifica ușor pe site-ul Senatului.

De bine ce miercuri ne-au convocat de urgență în paralel cu plenul și au lăsat doar 20-30 de minute între publicarea raportului final și introducerea proiectului pentru vot în plen, astăzi urgența a dispărut miraculos.

Chiar și domnul Crin Antonescu, fost parlamentar, a spus că deși este ideea lui o nouă lege a pensiilor speciale totuși azi își dă seama că nu au scris chiar bine alții proiectul (Alții fiind Ciolacu, că el era inițiator principal).

V-am spus de atunci că este doar un fluturaș electoral, unul neconstituțional, doar că tactica asta este o joacă neserioasă cu sistemul de justiție și cu relația cu Comisia Europeană (fiind jalon PNRR).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Tactica asta de păcăleli și amânări năruie treptat și încrederea oamenilor în legislativ, atât cât mai e, fragilă și în scădere.

Bun, și acum întrebarea de 100 de puncte este ce a fost în capul lor? Chiar au crezut că le merge iar și iar aceeași păcăleală?

Atât de prost e proiectul de lege încât comisiile juridice nici măcar nu au vrut să primească la raport legea, deși în celelalte legi care priveau pensiile magistraților comisiile juridice erau decidente pe raportul pe fond.

Vă pun aici istoricul legilor privind pensiile magistraților, ca să fie clar că de data asta intențiile PSD nu au fost niciodată serioase:

– Legea din 1997 care le-a inventat (votată de Crin Antonescu)- Senat primă cameră, Cdep decizională (pe fond: Juridică);

– Legea din 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – la Senat (pe fond: Juridică), CDep decizională (pe fond: Juridică);

– O lege din 2018 care modifică Legea din 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (conține mai multe modificări, dar și unele legate de pensiile speciale) – a fost o Comisie specialăcomună CDep-Senat pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei – Senatul a fost cameră decizională;

– Legea din 2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – a fost o Comisie specială comună CDep-Senat pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei – Senatul a fost cameră decizională;

– Legea din 2023 legată de pensiile speciale (jalon PNRR) a fost mai întâi la Senat (pe fond: Juridică, Apărare, Muncă), CDep decizională (pe fond: Buget, Muncă);

– Legea din 2025: raport doar la Muncă publicat cu câteva zeci de minute înainte de votul din plen, introdusă şi apoi disparută de pe ordinea de zi din plenul Senatului, urgență şi apoi amânată două săptămâni”, a scris Oana Țoiu.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.