Livrările de avioane Boeing au scăzut în martie la jumătate față de aceeași lună a anului trecut

Boeing-737-MAX

Boeing a anunţat marţi că a livrat 29 de avioane în martie, în scădere cu mai mult de jumătate faţă de cele 64 livrate în aceeaşi lună cu un an în urmă, deoarece producţia de 737 MAX a scăzut din cauza controalelor şi auditurilor de calitate sporite efectuate de autorităţile de reglementare, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Acestea vin pe fondul incidentelor cu aeronavele companiei.

Boeing a declarat că produce mai puţine avioane MAX cu un singur culoar pentru a îmbunătăţi calitatea producţiei, după ce desprinderea unui panou de uşă de pe un avion 737 MAX 9 aflat în timpul zborului a atras o atenţia sporită a autorităţilor de reglementare faţă de producătorul de avioane american.

Reuters a relatat la începutul acestei luni că rata de producţie lunară a Boeing a scăzut la o singură cifră la sfârşitul lunii martie, cu mult sub plafonul impus de Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA), de 38 de avioane pe lună.

În primele trei luni ale anului 2024, Boeing a predat clienţilor 83 de avioane, inclusiv 66 de avioane MAX, a spus compania, în scădere de la un total de 130 de livrări de avioane în primul trimestru din 2023.

”Vom încetini în mod deliberat pentru a rezolva lucrurile corect. Noi suntem cei care am luat decizia de a limita ratele programului 737 la sub 38 de avioane pe lună, până când simţim că suntem pregătiţi”, a declarat Brian West, directorul financiar al Boeing, la o conferinţă a Bank of America, luna trecută.

Boeing a declarat că a livrat opt avioane MAX operatorilor chinezi, în martie.

China a reluat achiziţiile de avioane MAX în ianuarie.

Rivalul european al lui Boeing, Airbus, a livrat 142 de avioane în primul trimestru al anului 2024, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a informat Reuters la începutul acestei luni, citând surse din industrie. Airbus a confirmat marţi aceste date.

De asemenea, Boeing a mai spus marţi că a primit 113 comenzi noi în martie, impulsionate de un acord pentru 85 de avioane 737 MAX 10, de la American Airlines, care a comandat şi avioane de la Airbus şi Embraer.

Astfel, totalul brut de comenzi primite de Boeing în acest an a ajuns la 131.

După eliminarea anulărilor şi conversiilor, Boeing a publicat un total net de 126 de comenzi de la începutul anului 2024. După ajustări contabile suplimentare pentru a reflecta calitatea comenzilor, Boeing a raportat comenzi nete ajustate pentru 125 de avioane în acest an.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *