Lucrare importantă pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei: A fost lansată licitaţia pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni /Drum de 9 km în valoare de peste 830 milioane lei, estimat să fie finalizat în trei ani

Redacția ian. 20, 2023 3 comentarii
busteni, turism

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a lansat licitaţia pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni, care va descongestiona traficul pe Valea Prahovei, valoarea estimată a lucrărilor, care vor dura trei ani, fiind de peste 838 milioane lei, a anunţat, vineri, instituţia, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, din fonduri europene – prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.

„Construcţia centurilor oraşelor Azuga şi Buşteni înseamnă mai puţin timp petrecut în trafic pe Valea Prahovei şi o gură de oxigen pentru dezvoltarea judeţului nostru, respectiv a oraşelor Azuga şi Buşteni. Aşteptăm finalizarea licitaţiei şi pentru centura Comarnic. Sunt sigur că, odată construite, toate aceste investiţii vor aduce mari beneficii prahovenilor şi celor care călătoresc pe Valea Prahovei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, citat într-un comunicat al instituţiei.

Drumul de acces rutier complementar, necesar descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga, va avea o lungime de 9,434 km şi va fi finalizat în trei ani.

Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN 1 (km 136 +100 prin stânga), arată CJ.

Lucrările presupun construcţia părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN 1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi.

Foto: Enjoy Romania

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *