VIDEO Lucrările pe şantierul pasajului de la Domneşti continuă în forţă şi după falimentul STRACO. Când va fi gata cel mai important pasaj de pe Centura Capitalei

Pasajul Domneşti Sursa foto: Ministerul Transporturilor (secretarul de stat Ionel Scrioşteanu)

Lucrările pentru construirea pasajului de la Domneşti, în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Capitalei continuă în forţă şi după falimentul antreprenorului general, constructorul român Straco. Pe şantier, la Domneşti lucrează subcontractorul Tracon, mobilizarea este  bună iar stadiul fizic de execuţie se apropie de 40 %, estimarea pentru inaugurarea sensului giratoriu suspendat fiind pentru septembrie 2022.

VIDEO : Şantier Pasaj Domneşti august 2021

Pe centură, traficul a fost deviat pe o rută nouă, se lucrează la relocările de utilităţi şi la rampele spre Autostrada A 1 Bucureşti- Piteşti respectiv Bragadiru, a anunţat astăzi, pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioşteanu :

,,S-au forat, armat și turnat ultimii 18 piloți necesari pasajului pentru cele 2 pile și cele 2 culee aferente rampelor de coborâre spre #A1 și de urcare dinspre #Bragadiru. De asemenea, au început armarea și cofrarea radierelor celor 2 pile menționate. Continuă montarea tablierului metalic al pasajului, iar echipele de sudori lucrează la sudarea tablierului metalic (montat deja). Continuă montarea elementelor #prefabricate aferente zidurilor de sprijin ale rampelor de coborâre spre Bragadiru și spre #București. ” a scris secretarul de stat.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu Straco pentru aprox. 100 de milioane de lei proiectul fiind întârziat cel puţin un an după ce, fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea (n.r. lucrările pentru lărgirea arterei nu vor cuprinde şi montarea liniei de tramvai pentru că PMB nu are fonduri).

La Domneşti, cozile se întind zilnic pe 4-5 kilometri iar timpul de aşteptare pentru a trece intersecţia este de zeci de minute. Ruta este şi mai circulată în sezonul estival pentru că asigură tranzitul turiştilor între A 1 şi A 2- Autostrada Soarelui.

Alte trei sensuri giratorii mai sunt în lucru pe Centura Capitalei : cele de la Cernica, Berceni şi Popeşti –Leordeni iar la Mogoşoaia, pasajul clasic va fi deschis circulaţiei în această toamnă, la 1 octombrie.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor (secretarul de stat Ionel Scrioşteanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *