Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, despre explozia prețurilor din Construcții și modificarea contractelor de lucrări publice: “Am atenţionat de două luni asupra faptului că Guvernul are obligaţia de a emite ordonanţă de urgenţă”

Redacția iul. 29, 2021 0 comentarii
santier CNI

Preşedintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat joi că a atenţionat Guvernul pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind încheierea de acte adiţionale referitoare la valoarea reală a lucrărilor ca urmare a “exploziei” preţurilor la materialele de construcţie, transmite Agerpres. Acesta a mai menționat că, în caz contrar, există riscul închiderii multor şantiere. Orban a anunțat în această lună că liderii coaliției de guvernare au decis să modifice legislația astfel încât să permită modificarea contractelor de lucrări publice după ce prețul materialelor de construcții a crescut masiv.

“Suntem în vacanţă parlamentară, noi am solicitat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens, pentru a fi îmbunătăţit mecanismul de reevaluare, astfel încât valoarea contractului să ţină cont cu adevărat de costurile cu materialele de construcţie, care au crescut ca urmare a exploziei preţurilor la materialele de construcţie. Am atenţionat de două luni asupra faptului că Guvernul are obligaţia de a emite ordonanţă de urgenţă pentru a îmbunătăţi sistemul de adiţionare a contractelor, de încheiere de acte adiţionale cu privire la valoarea lucrărilor ca urmare a exploziei preţurilor materialelor de construcţie, pentru că astăzi există riscul ca, dacă nu se semnează acte adiţionale în care să se aducă valoarea lucrărilor la valoarea reală ca urmare a creşterii preţului la materialele de construcţii, există posibilitatea ca foarte multe şantiere să se închidă pentru că niciun constructor nu poate să-şi permită să lucreze în pierdere”, a afirmat Orban, prezent la Ziua Imnului Naţional, în Piaţa Tricolorului.

Precizarea liderului liberal a fost făcută în contextul unei întrebări privind investiţiile făcute de Guvernul Cîţu în cele şase luni de mandat.

Economedia.ro a relatat în luna mai despre problemele invocate de cei din domeniu. Constructorii din România vorbesc de ceva vreme despre o explozie a prețurilor materialelor de construcție, de probleme pe lanțul de aprovizionare și cu forța de muncă. Încă din luna mai cele mai puternice asociații din domeniu au trimis câte o srisoare oficială premierului Florin Cîțu, semnalând o „situație gravă generată de explozia prețurilor materialelor de construcții” și solicitând „măsuri urgente pentru gestionarea problemelor”.

Sursa foto: CNI, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *