Lufthansa anulează aproape toate zborurile din Frankfurt și Munchen din cauza unei greve care va avea loc miercuri

Redacția iul. 26, 2022 0 comentarii
Lufthansa Boeing 747-830

Compania aeriană Lufthansa a anunțat marți că anulează aproape toate zborurile din hub-urile sale din Frankfurt și Munchen din cauza unei greve programate miercuri a personalului de la sol, transmite publicația germană Deutsche Welle.

Transportatorul a mai spus că vor fi anulate zboruri marți, precum și în cursul săptămânii, pe măsură ce se vor resimți efectele grevei de o zi. În total, peste 1.000 de zboruri vor fi anulate, fiind afectați aproximativ 134.000 de pasageri.

Sindicatul Verdi a solicitat greva celor aproximativ 20.000 de angajați care alcătuiesc personalul de la sol al Lufthansa, în încercarea de a pune presiune asupra conducerii în cadrul negocierilor salariale în curs.

Michael Niggemann, șeful departamentului de resurse umane de la Lufthansa, a criticat mișcarea numind-o „o escaladare timpurie după doar două zile de negocieri în ceea ce a fost până acum o rundă constructivă de negocieri colective”.

El a adăugat că greva îi va afecta „în special pe pasagerii noștri în timpul sezonului de vârf al călătoriilor”, dar a adăugat că „pune presiune asupra angajaților noștri într-o fază deja dificilă a traficului aerian”.

Lufthansa a declarat că principalele sale hub-uri din Frankfurt și Munchen nu vor fi singurele aeroporturi afectate de grevă. Compania aeriană se așteaptă, de asemenea, să existe efecte resimțite pe aeroporturile din Berlin, Bremen, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Hanovra și Stuttgart.

Lufthansa a avertizat pasagerii să nu zboare spre hub-urile germane fără un zbor de legătură, deoarece ar putea dura ore, dacă nu chiar zile, pentru ca pasagerii respectivi să fie îmbarcați în zboruri noi.

Wikipedia, Konstantin von Wedelstaedt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *