Maido, înfiinţat în oraşul Lima de Mitsuharu “Micha” Tsumura, a fost desemnat joi seară cel mai bun restaurant din lume în anul 2025 de către influentul, dar contestatul, clasament World’s 50 Best Restaurants, informează agenția de știri AFP, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acest restaurant “este un adevărat exemplu de gastronomie Nikkei, combinând tehnici japoneze meticuloase cu autenticitatea ingredientelor peruane pentru a crea o experienţă culinară care este atât bogată din punct de vedere cultural, cât şi inovatoare”, au transmis editorii clasamentului 50 Best.

Podiumul acestui clasament, creat de un grup de presă britanic pentru a concura cu celebrul ghid gastronomic francez Michelin, reuneşte restaurante de pe trei continente.

Analize Economedia

studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat

Restaurantul basc Asador Etxcebarri, din Atxondo (Spania), şi-a păstrat locul al doilea, în timp ce Quintonil, din Ciudad de Mexico, a urcat de pe locul al şaptelea până pe poziţia a treia.

Restaurantul parizian Table, condus de maestrul bucătar Bruno Verjus, ocupă locul al optulea, după ce s-a clasat pe poziţia a treia în 2024.

Aflat la conducerea patiseriei Cheval Blanc Paris şi ocupând funcţia de patiser-şef în restaurantul Plenitude, Maxime Frederic a obţinut titlul de “cel mai bun patiser” din partea 50 Best, după ce a fost desemnat şi “cel mai creativ maestru patiser din lume” de ghidul culinar La Liste, luni seară.

Premiul 50 Best este decernat începând din 2002 de o mie de “experţi independenţi” (bucătari, jurnalişti specializaţi, proprietari de restaurante, etc.), care acordă note experienţelor lor gastronomice trăite în diverse restaurante din lume în ultimele 18 luni.

Legitimitatea acestui clasament, alcătuit de grupul media William Reed şi sponsorizat de mai multe branduri, este contestată cu regularitate, mai ales de către bucătarii francezi, care îl acuză de complezenţă şi opacitate. Cu toate acestea, el este considerat mai îndrăzneţ decât clasamentul Ghidului Michelin în ceea ce priveşte depistarea noilor tendinţe din gastronomie.

Ca reacţie după înfiinţarea 50 Best, criticii săi – maeştri bucătari francezi, dar şi japonezi şi americani – au lansat în 2015 La Liste, un clasament ce cuprinde 1.000 de restaurante din lume, elaborat pe baza unui algoritm care grupează şi analizează date furnizate de peste 400 de surse internaţionale.