Marcel Ciolacu: Nu am discutat despre reducerea contribuției la pensiile private. Pilonul 2 nu trebuie desființat, dar trebuie să dezvoltăm tot lanțul

Marcel Ciolacu Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că Pilonul 2 nu trebuie desființat, însă trebuie „dezvoltat tot lanțul”, el precizând că nu s-a discutat despre reducerea contribuției virate la pensiile private.

Ciolacu a afirmat că nu a existat o discuție pentru reducerea contribuției la Pilonul 2. „Nu a fost nicio astfel de discuție vreodată, nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupuluui partidului social deocrat și nu am auzit nici la altcineva”, a afirmat el.

Referitor la taxarea dividendelor pentru fondurile de pensii, Ciolacu a spus că nu cunoaște aceste detalii și nu a văzut o modificare a codului fiscal în acel sens. „Știți că reglementatorul este ASF, ar trebui în acea zonă să se vină cu niște variante”.

Un reporter a afirmat că „unii economiști susțin că este unicat ce se întâmplă în România să luăm bani…”

„Se pare că mai este un stat, Venezuela”, a spus Ciolacu.

Iar reporterul a continuat: „Să luăm bani de la bugetul statului și să îi dăm la privați, la olandezi”.

Marcel Ciolacu a cerut să nu avem o viziune atât de simplistă.

„Cu adevărat, cum s-a creat… Acum este creat. Eu cred că Pilonul 2 nu trebuie desființat. Dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm și ceea ce privește asigurările private, să dezvoltăm tot lanțul. Este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022. Trebuie dezolvată toată legislația și să îi dăm cu totul și cu totul altă anvergură”, a afirmat Ciolacu, într-o conferință de presă la Bistrița.

Reamintim că fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a acuzat că în ministerul finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a pilonului 2 de pensii. Declarația sa a venit după ce ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii.

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat ulterior pentru Economedia că „nu există nici în lucru și nici în intenție vreo astfel ordonanță de urgență de la Ministerul de Finanțe”.

„Este un fakenews de la cap la coadă”, a spus Câciu, pentru Economedia.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

  1. Ce naiba lanț să dezvoltați voi babalâcilor?! Unde pune politicul mana distruge tot! Mai bine stați în bancă voasta și jucați.va cu restructurarea administrativă daca nu mai aveți bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *