Ministrul Finanțelor Adrian Câciu: Nu există în lucru și nici în intenție o ordonanță de naționalizare a pilonului 2 de pensii

Elena Deacu aug. 11, 2022 4 comentarii
Adrian Caciu, ministrul Finantelor

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat pentru Economedia că „nu există nici în lucru și nici în intenție vreo astfel ordonanță de urgență de la Ministerul de Finanțe”, după ce fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a declarat că în ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a pilonului 2 de pensii.

„Este un fakenews de la cap la coadă”, a spus Câciu, pentru Economedia.

Miercuri seară, ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii. Declarația ministrului este îngrijorătoare, în contextul în care PSD a mai încercat, în trecut, să naționalizeze Pilonul 2 de pensii. Cu toate acestea el a precizat că este o lege în vigoare și că este exclus să nu se mai vireze către Pilonul 2. (Detalii, AICI)

„Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege”, a declarat Budăi.

Joi, fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a afirmat că în ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a pilonului 2 de pensii.

„Totul e încă pe șest, dar intenția e clară. Vor să vă ia contribuția la pilonul 2. Acei 3,75% pe care îi cotizați lunar pentru asta. Vă scriu ca să știți ce urmează. Nu avem ce să le facem prin parlament. Iar Avocatul poporului nu va ataca OUG-uri la CCR. Și chiar dacă cumva ar face-o, CCR nu va cenzura guvernul pe teme importante”, afirmă Năsui.

Potrivit lui, se lucrează la mai multe scenarii. „Dar cert este că de data aceasta planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix același lucru. Diferența este că acum au și susținerea domnului Iohannis și deci a PNL”, spune el. (Detalii, AICI)

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Exact propaganda rușilor, cu „nu atacăm Ucraina, facem doar ezerciț”, când Biden îi acuza că se pregătesc de război.
    Acum și ăștia, când au fost dați în gât că vor să bage mâna până la umăr: „feicniuz, feicniuz, noi nu naționalizăm Pilonul 2”. Probabil că vor spune, în buna tradiție rusească, că-l „returnează pensionarilor (speciali)”.

  2. pai normal ca nu e ordonanta, va fi lege trecuta prin parlament.

    e ca si basescu, intrebat fiind daca i-a tras o palma copilului la miting, iar baselu a zis: jur ca nu l-am lovit nici in plex, nici cu pumnul in fata.

    asa si caciu: nu e in lucru nici in intentie o ordonanta de nationalizare. pentru ca va fi o lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *