Marcel Ciolacu: Ordonanța pe energie are niște scăpări majore, nu au fost prinse bisericile, serviciile publice. O vom corecta în Parlament. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul, nu putem să lăsăm o escaladare a prețurilor la seviciile publice

Marcel Ciolacu Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, că ordonanța de urgență de modificare a schemei de plafonare va fi corectată, deoarece are câteva scăpări majore, de exemplu ea exceptând bisericile și serviciile publice, care ar trebui să suporte creșteri uriașe ale prețurilor la energie.

„Ordonanța… deja a venit la Parlament. O să facem anumite amendamente și discuții în coaliție. Vă dau niște exemple: instituțiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare și sunt ferm covins că atât colegii mei cât și cei care formăm coaliția vom completa ordonanța. Serviciile publice, iarăși a fost o scăpare majoră și aici am avut (o discuție, n.r.), până în această conferință de presă, și cu directoarea de la compania de apă și cu directorul companiei de la Timișoara, unde ar duce la o creștere a prețurilor în progresie. Deci este o scăpare majoră, marea majoritate a apei vine prin pompare. Cred că cel mai afectat municipiu e Suceava, din punctul (de vedere al, n.r.) acestei creșteri a prețurilor. Atunci trebuie să îi punem pe cei de la Finanțe să luăm impactul. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul, nu putem să lăsăm o escaladare a prețurilor la seviciile publice. Ai Metrorex care primește o subvenție de la statul român prin ministerul Transporturilor. . De fapt ne furăm singuri căciula. Crește subvenția, mai bine intervii tu, ca stat, și vezi cum facem cu prețul la energie. Troleibuzlele și tramvaiele în municipiile mari… Sunt anumite scăpări pe care o să le… este una din priorități în acest moment în Parlament și o să le punem pe hârtie și o să venim cu ele”, a declarat Marcel Ciolacu, la Buzău.

Liderul social-democraților a reiterat că prețurile la energie trebuiau reglementate pe o perioadă de doi ani de zile până când piața se va calma.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *