Marcel Ciolacu: PSD mi-a dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții guvernamentale

Redacția mai 16, 2023 1 comentarii
Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, că social-democrații vor negocia pentru noul Guvern, după rotativă, reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții guvernamentale.

Declarații Marcel Ciolacu după ședința Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat:

 • Azi, conducerea PSD a primit un mandat de negociere privind numărul de ministere
 • Toate negocierile cu ceilalți copreședinți de coaliție vor fi axate pe oamenii care vor ocupa pozițiile de ministru. Dorim un guvern performant, cu oamenii potriviți
 • Nu m-am născut nici președinte PSD, nici politician, ci român, și avem datoria unei abordări responsabile
 • Colegii ne-au dat un mandat de a avea o discuție cu fiecare ministru după constituirea noului guvern pentru a face o analiză cu președintele PNl Nicolae Ciucă în ce privește numărul secretarilor de stat. Azi colegii mei au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții guvernamentale
 • Ne-am dori ca anul viitor să ajungem la 10% din PIB pentru investiții

Păstrați UDMR la guvernare? Mandatul e ca structura guvernamentală să fie mai suplă, nu am avut discuții despre ieșirea vreunui partid din coaliție.

Veți avea membri în guvern cu pensii speciale? Avem o decizie pentru ca nici un secretar de stat sau consilier de demnitar să nu mai fie persoane care fac cumul de salariu și pensie specială.

Vreți să păstrați Ministerul Transporturilor? Eu îmi doresc foarte mult să rămână Sorin Grindeanu, sunt impresionat, sunt anumite targhete (sic) și ținte fără precedent. Ministerul Transporturilor și-a atins toate targhetele (sic).

Despre cererea 2 de plată din PNRR: Nu suntem în întârziere, uitați-vă la toate statele membre. Sper să închidem legislația despre pensiile speciale până la finalul acestei sesiuni ca să nu fie nevoit viitorul guvern să vină cu asumarea răspunderii pe această lege.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

 1. E o intrecere socialista de declaratii sforaioare!
  😪😪😪
  In fapt nu se mai intampla nimic.
  Până acuma ce ati facut de ați aflat tocmai azi că dă bine la imagine?☹☹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *