Marea Britanie: 168 de milioane de lire sterline vor fi investite în agricultură/ Fermieri vor avea acces la roboți care pot recolta culturile în absența muncitorilor migranți

Redacția feb. 21, 2023 0 comentarii
Agricultura

Fermierii din Marea Britanie vor avea acces la roboți care pot recolta culturile în absența muncitorilor migranți, la senzori pe tractoare pentru a măsura nivelul de nutrienți din soluri și la saltele pentru vaci care ajută la prevenirea șchiopătărilor la bovinele de lapte, conform măsurilor guvernamentale anunțate marți, informează The Guardian. Grupurile de fermieri salută subvențiile, dar spun că banii au fost reutilizați din subutilizările anterioare.

Mark Spencer, ministrul agriculturii, a salutat subvențiile de 168 de milioane de lire sterline acordate fermierilor ca fiind o modalitate pentru aceștia de a crește productivitatea și de a îmbunătăți sănătatea animalelor. “Rolul pe care îl joacă fermierii în a pune mâncare pe mesele noastre, precum și în a avea grijă de mediul nostru rural este crucial. Știm că o producție alimentară durabilă depinde de un mediu sănătos, cele două merg mână în mână”, a declarat el la conferința anuală a Uniunii Naționale a Fermierilor din Birmingham.

“Ajutând fermele să investească în noi tehnologii, precum și aducând scheme prietenoase cu natura, vom sprijini viitorul agriculturii.”

Dar ultimele încercări ale guvernului de a atrage fermierii – care se confruntă cu greutăți grave din cauza inflației ridicate – păreau destinate să eșueze, deoarece s-a dovedit că banii oferiți pentru stimulare au fost pur și simplu reciclați de la o subutilizare anterioară.

“Nu pare să fie vorba de bani noi. Este o investiție binevenită, care poate ajuta fermierii să investească în îmbunătățirea productivității, dar dacă folosesc acest fond ca parte a fondului BPS [schema de plată de bază, actualul sprijin pentru agricultori], vor fi mai puțini bani pentru a obține rezultate în domeniul mediului. Ce nu se face pentru că se folosesc acești bani?”, se întreabă Martin Lines, președintele rețelei Nature Friendly Farming Network.

Tim Farron, purtătorul de cuvânt pentru mediu al liberal-democraților, a declarat că reanunțarea banilor deja promiși a arătat că guvernul nu a înțeles problemele cu care se confruntă fermierii. “Este o recunoaștere a faptului că guvernul nu și-a respectat promisiunea electorală față de fermieri și că a cheltuit mult mai puțin decât a promis”, a spus el. “Subvențiile pentru inovare acordate fermierilor ar putea fi de ajutor, dar nu în locul sprijinului obișnuit promis fermierilor.”

Fermierii sunt loviți din plin de creșterea prețurilor la combustibil, îngrășăminte și hrană pentru animale. De asemenea, ei sunt îngrijorați de controalele laxe de la frontiere după Brexit, care amenință să importe boli ale animalelor, și sunt furioși în fața amenințării unui aflux de alimente ieftine de la concurenții de peste mări cu standarde mai scăzute, din cauza acordurilor comerciale care se pare că îi vor dezavantaja pe fermierii britanici.

 

Articolul integral AICI

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *