Marea Britanie îngheață activele lui Roman Abramovich, al optulea cel mai bogat om al Rusiei

Redacția mart. 10, 2022 0 comentarii
Roman Abramovici

Marea Britanie a înghețat activele patronului clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovich, în timp ce guvernul lui Boris Johnson și-a intensificat dramatic sancțiunile împotriva rușilor proeminenți în legătură cu invazia Ucrainei, scrie Bloomberg.

Abramovich și alte șase persoane se confruntă cu o înghețare totală a activelor, interdicție de călătorie și de tranzacționare cu cetățeni sau întreprinderi din Marea Britanie, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat joi. Mutarea deraiază efectiv planul lui Abramovich de a vinde clubul Chelsea, care joacă în cea mai înaltă ligă de fotbal din Anglia, și ridică întrebări majore cu privire la viitorul clubului.

Echipa Chelsea nu va mai putea participa la noi meciuri, inclusiv din Liga Campionilor Europeni. Transferurile jucătorilor sunt interzise, la fel și cumpărarea de noi jucători.

Johnson s-a confruntat cu presiuni intense pentru a accelera sancțiunile împotriva rușilor pe care guvernul le consideră ca având legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin. În declarația sa, Ministerul de Externe a declarat că Marea Britanie este prima națiune care îl sancționează pe Abramovici.

„Nu pot exista paradisuri sigure pentru cei care au susținut asaltul vicios al lui Putin asupra Ucrainei”, a declarat Johnson.

Printre ceilalți ruși sancționați se numără Igor Sechin, directorul executiv al gigantului petrolier Rosneft, și Alexei Miller, directorul executiv al Gazprom. Dar Abramovici, care este al optulea cel mai bogat om al Rusiei, potrivit datelor Bloomberg. Partidul Laburist a cerut în mod constant ca acesta să fie sancționat.

foto: Chelsea FC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.