Marea Britanie interzice platforma de schimb de criptomonede Binance

Redacția iun. 27, 2021 1 comentarii
Binance

Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie (FCA) a obligat platforma de schimb de criptomonede Binance, una din cele mai mari din lume, să oprească toate activitățile reglementate din țară, scrie Financial Times.

„Binance Markets Limited nu are voie să desfășoare nicio activitate reglementată în Marea Britanie”, a transmis FCA, adăugând că „nicio altă entitate din Grupul Binance nu deține nicio formă de autorizare, înregistrare sau licență din Marea Britanie pentru desfășurarea activității reglementate în Marea Britanie”.

Grupul nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Financial Times, dar a spus anterior că „își ia foarte serios obligațiile de conformitate și se angajează să respecte cerințele autorităților locale de reglementare oriunde operează”.

Binance Markets Limited nu are aprobare din partea FCA în cadrul regimului de înregistrare temporară a criptomonedelor, care este necesară pentru grupurile din Marea Britanie care oferă servicii de active digitale.

Entitatea a solicitat să devină o companie de criptomonede înregistrată la autoritatea de reglementare, dar a trimis cererea abia luna trecută.

Platforma de schimb de criptomonede are timp până miercuri seară să confirme că a respectat cerințele autorității. Autoritatea de reglementare a ordonat Binance să afișeze până miercurea viitoare pe site-ul său web că „Binance Markets Limited nu are voie să întreprindă nicio activitate reglementată în Marea Britanie”. Binance Markets Limited trebuie, de asemenea, să „securizeze și să păstreze toate înregistrările și / sau informațiile… referitoare la toți consumatorii din Marea Britanie din sistemele sale” și să oprească orice promoții publicitare și financiare.

Mișcarea autorității britanice este una dintre cele mai dure pe care le-a făcut vreun organism global de reglementare împotriva Binance, o firmă de active digitale cu filiale în întreaga lume. Aceasta este un semn al modului în care autoritățile încearcă să reglementeze industria criptomonedelor, în contextul preocupărilor legate de potențialul rol în activități ilicite, cum ar fi spălarea banilor, frauda și protecția slabă a consumatorilor.

FCA a lansat în acest weekend și un avertisment către consumatori, referitor la Binance, înregistrată în Insulele Cayman, și la Binance Markets Limited, o filială din Londra.

Binance este unul dintre cei mai importanți operatori de pe piața de schimb de criptomonede, oferind o gamă largă de servicii clienților din întreaga lume, inclusiv tranzacționarea a zeci de monede digitale, contracte futures, opțiuni, precum și conturi de economii și împrumuturi. Compania a înregistrat volume de tranzacționare echivalente cu 1,5 miliarde de dolari luna trecută, potrivit datelor TheBlockCrypto.

Deși FCA a restricționat Binance din a oferi servicii în Marea Britanie, cetățenii britanici pot accesa în continuare serviciile Binance din alte jurisdicții.

Decizia FCA vine după ce agenția japoneză de servicii financiare a avertizat săptămâna trecută că Binance desfășoară tranzacții neautorizate cu criptomonede cu cetățeni japonezi. Este a doua oară când FSA lansează un avertisment la adresa Binance după publicarea unei notificări identice în 2018.

Comentarii

  1. Era tare daca cereati un punct de vedere al Binance, nu? ! In loc de copy/semi-translate/paste un kkt scris de altcineva. Dar asta inseamna job de jurnalist, si nu e cazul la voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *