Marii furnizori de energie au început să emită facturile

factura, facturi, bancnote, lei, bani

Marii furnizori de energie, Enel, Electrica Furnizare și Hidroelectrica, au început să emită facturile. Enel a început să trimită facturile din această săptămână pentru perioada de două luni.

De asemenea, potrivit grupurilor de Facebook, în unele județe s-au emis facturile de către Electrica Furnizare.

În același timp, Hidroelectrica și-a anunțat clienții că facturile pentru consumul din luna iulie a anului trecut au început să vină de săptămâna trecută, după cum a scris Economedia aici.

Clienții pot cere și plata în rate dacă facturile sunt prea mari. Cererea trebuie trimisă la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central.

Plata va fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Modelele de cereri le regăsiți mai jos:

cerere_esalonare_casnic

cerere_esalonare_noncasnic

Motivul pentru care furnizorii de energie au întârziat emiterea facturilor a fost realizarea optimizărilor pentru sistemul informatic de facturare în vederea implementării celor mai recente modificări legislative de la începutul anului.

Plafonarea preţurilor la energie pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 va fi aplicată automat pentru clienţii casnici, în funcţie de consumul lunar înregistrat, fără a fi nevoie să întreprindă vreun demers, cu excepţia anumitor categorii ce trebuie să depună cereri şi declaraţii pentru a beneficia de măsurile de sprijin. Citește aici mai multe despre plafonarea prețurilor la energie.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *