Mașinile de transport alternativ, precum Uber sau Bolt, nu vor putea circula pe benzile speciale pentru autobuze / Camera Deputaților a respins propunerea deputaților USR

trafic-bucuresti-masini_INQUAM_Photos_Sabin_Cirstoveanu Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin_Cirstoveanu

Șoferii care lucrează pentru aplicații de ridesharing, de exemplu, Uber sau Bolt, nu vor avea voie să circule pe benzile speciale pentru autobuze. Proiectul de lege care le-ar fi dat dreptul de a circula pe benzile speciale destinate transportului în comun, cu condiția să nu perturbe circulația acestora, a fost respins definitiv miercuri la Camera Deputaților, scrie avocatnet.ro.

„Autoturismele care efectuează transport alternativ nu beneficiază de facilitățile de trafic aferente serviciilor publice de transport local, cu excepția posibilității de a circula în localități pe banda special amenajată pentru mijloacele de transport auto în comun” scria,, în proiectul de lege respins atât de senatori, cât și de deputați.

În prezent, OUG 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto stabilește că “autoturismele care efectuează transport alternativ nu beneficiază de facilitățile de trafic aferente serviciilor publice de transport local”.

Proiectul respins în Cameră a fost inițiat de 9 deputați USR: Buzoianu Diana-Anda, Havârneanu Filip, Lazăr Ion-Marian, Lazăr Teodor, Molnar Radu-Iulian, Neagu Denisa-Elena, Panait Radu, Teniţă Dragoş-Cătălin, Todosiu Beniamin.

Principalul motiv pentru apariția acestei propuneri era, potrivit inițiatorilor, faptul că „banda special amenajată pentru mijloacele de transport auto în comun a fost concepută și pentru a facilita deplasarea unor vehicule atunci când traficul este ridicat, permițând conducătorilor acestora să respecte un orar sau să realizeze deplasarea într-un interval de timp mai scăzut, eliberând astfel și benzile normale pentru ceilalți participanți la trafic”.

 

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin_Cirstoveanu

Comentarii

  1. exista in bucuresti artere cu sens unic si cu o singura banda pe contrasens rezervata transportului public local, care, conform legii, include transportul in regim de TAXI si in regim de inchiriere. daca e o banda rezervata pentru transportul public local, automat pot circula pe ea si masinile ridesharing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *