Măsuri hotărâte pe Wall Street, în vremuri de pandemie. Banca americană Citigroup, pregătită să își concedieze angajații nevaccinați / Compania ajunge la 99% rată de vaccinare

Redacția ian. 14, 2022 1 comentarii
vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

Salariaţii Băncii americane Citigroup mai au la dispoziţie doar ziua de vineri pentru a se vaccina împotriva covid-19, altfel urmând să fie concediaţi, iar planul anunțat în octombrie şi reiterat într-o notă trimisă la începutul acestei luni tuturor colaboratorilor grupului în Statele Unite, consultată de Bloomberg, este pe cale să devină realitate.

O foarte mică minoritate din rândul salariaţilor ar putea fi concediată la sfârşitul lunii, după ce este plasată în concediu fără plată până atunci.

Cu o zi înainte de expirarea ultimatumului dat de bancă, 99% dintre salariaţii acesteia s-au conformat, a anunţat joi, într-o postare pe LinkedIn, directoarea resurselor umane a grupului cu 70.000 de salariaţi Sara Wechter.

Scutiri din motive medicale sau religioase sunt acceptate de către bancă.

”În ultima zi, ne aşteptăm ca numărul angajaţilor care nu s-au conformat să scadă şi mai mult”, scrie Sara Wechter.

Citigroup este prima mare instituţie bancară de pe Wall Street care aplică consecinţele vaccinării obligatorii.

Grupul, cu sediul la New York, a justificat iniţial această dspoziţie prin decizia lui Joe Biden de a impune vaccinarea obligatorie a tuturor salariaţilor care muncesc în baza unor contracte guvernamentale.

Această dispoziţie a fost atacată în recurs în justiţie, însă Citigroup a dorit, cu toate acestea, să se conformeze.

Citigroup nu este prima întreprindere care concediază salariaţi nevaccinaţi în Statele Unite.

Compania aerană United Airlines a concediat 232 de salariaţi în octombrie, din cază că nu s-au vaccinat.

CEO-ul United Airlines Scott Kirby a salutat faptul că 99,7% dintre cei 67.000 de angajaţi americani ai companiei au respectat obligaţia de a se vaccina impusă de firmă.

Societatea agroalimentară Tyson Foods a adoptat aceeaşi politică şi a obligat 120.000 de salariaţi americani să se vaccneze până la 1 noiembrie.

Ea a anunţat că atins un nivel de vaccinare de 96% în rândul angajaţilor.

Google pare să vrea să le urmeze exemplul.

Conducerea gigantului tech le-a trimis o notă salariaţilor americani, în decembrie, în care îi anunţă că cei care nu se vaccnează până la 18 ianuarie ar putea fi concediaţi.

sursa foto: Pexels.com

Comentarii

  1. Diavoli la conducerea acestei banci. Eu in locul celor nevaccinati as indemna populatia inca sanatoasa si intreaga la cap (a se citi neințepată) sa retraga masiv toti banii.
    Sa se duca pe pustii banca, oamenii au nevoie de Dumnezeu !!!
    Nu de sectari, draci cu chip de om si manipulare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.