Ministerul Agriculturii va acorda ajutoare de stat de peste 33 milioane de euro pentru cultivatorii de tomate

rosii

Ministerul Agriculturii vrea să acorde ajutoare de stat în sumă de 33,69 milioane de euro în acest an pentru a compensa parțial pierderile la cultura de tomate în spații protejate înființată în decembrie 2023 – trimestrul I al anului 2024, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

MADS va acorda astfel un grant financiar producătorilor agricoli de tomate, ce îşi desfăşoară activitatea în spații protejate.

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 166.206.250 leireprezentând echivalentul a maximum 33.690.000 euro. În cazul în care suma totală de plată care urmează să fie acordată depășește resursele financiare totale alocate, prevăzute în actul normativ, suma cuvenită fiecărui beneficiar se va reduce proporțional.

Cuantumul ajutorului de stat se acordă per beneficiar și reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro pentru 1000 mp. Cererile și documentele justificative trebuie să fie depuse până la data de 12 aprilie 2024 inclusiv, iar plata sumelor reprezentând ajutorul de stat se realizează până la data de 30 iunie 2024 inclusiv.

Verificările în teren se efectuează de către echipe mixte ale DAJ și APIA și vizează identificarea suprafeței înființată cu tomate cultivate în spații protejate.

Beneficiarii pot fi întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *