Ministrul Dezvoltării: Se lansează licitația pentru modernizarea drumului de pe Valea Doftanei, Câmpina – Brașov, alternativă pentru aglomerația de pe DN 1 Valea Prahovei/ Contractul pentru 25 de kilometri este de peste 600 milioane lei

DJ Valea Doftanei

Licitația pentru modernizarea Drumului Județean 102 I Câmpina – Săcele pe Valea Doftanei, o șosea de 25 de kilometri care va deveni o altă alternativă pentru DN 1 Valea Prahovei, va fi lansată săptămâna viitoare, a anunțat joi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Investiția de peste 600 de milioane de lei va fi derulată cu bani de la buget prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar valoarea mare se explică prin lucrările mai dificile din zona de munte, pe segmentul din județul Brașov șoseaua fiind, de fapt, un drum forestier, accesibil doar pentru autovehicule de teren 4X4.

Contractul pentru refacerea șoselei are o durată de proiectare și execuție de 42 de luni. „Drumul Județean pe Valea Doftanei care este o alternativă la Valea Prahovei, finanțat de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării și pentru care avem Hotărâre de Guvern pentru indicatorii tehnico -economici, investiția este de peste 600 de milioane lei, va fi lansată licitația probabil săptămâna viitoare, investiția va fi urcată în SEAP. Investiția este derulată prin Compania Națională de Investiții, sunt 23 sau 25 de kilometri, de drum clasificat ca drum județean, dar impracticabil când este vreme nefavorabilă,  licitația este pentru proiectare și execuție”, a explicat ministrul Cseke Attila.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, în februarie 2022 indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov). Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102I se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

• tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km;

• tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.

Intervențiile în vederea asigurării viabilității DJ 102I au ca scop realizarea unei legături suplimentare între partea de sud și partea centrală a țării și, implicit, decongestionarea traficului intens de pe drumurile naționale DN1 și DN1A. Durata de execuție a obiectivului este de 42 luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, va asigura 616.072.000 lei, diferența fiind suportată de Consiliile Județene Prahova și Brașov”. Comunicatul Guvernului nu precizează dacă, după modernizare, Drumul Județean pe Valea Doftanei va avea și portanța necesară pentru camioane grele.

Captură Google Maps DJ Valea Doftanei

Comentarii

 1. Ha,ha,ha!
  De opt ani se vorbeste de acest drum de 20 km.
  Peste 8 ani e gata!
  Si atunci incepe Autostrada Comarnic – Brasov!
  Tineti minte 2030!

  • Si mai e o intrebare:
   Cine liciteaza ?
   CNI si CNI?
   Nu e prin incredintare directa la fantomatica CNI?
   Ce fel de licitatie este?
   Daca materialele se cumpara prin licitatie e una dar daca sunt firme cu utilaje, cu muncitori, cu bagatori in seama toate scoase la licitatie , atunci e o problema!
   Cu spaga!
   Cine o incaseaza?
   CJ Ph sau CJ Bv?
   😫

 2. A dat Domnul, dar 3 ani jumate pentru 20 de km? Nu va e ba rușine, tolomacilor, lucrare de 6-12 luni făcută în 42. România lucrului bine făcut, forta ciolhannis.

 3. Rusii au făcut în doi ani podul de la Kerci, un pod de 18 km. Și noua ne trebuie aproape 4 ani sa facem 25 km de drum județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.