Ministrul Finanțelor: Toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea la impozitarea progresivă, într-o perioadă medie de 3-5 ani. Vom avea această dezbatere, dar nu este acesta momentul

Adrian Caciu, ministrul Finantelor Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat, miercuri, că toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea la impozitarea progresivă, într-o perioadă medie de 3-5 ani, el precizând că vom avea această dezbatere, dar nu este acesta momentul.

Ministrul a afirmat că „există un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga România”. Astfel, potrivit lui, „sunt mai multe ipoteze de lucru”, plecându-se de la principiul că trebuie găsite niște soluții de echilibru între cei care lucrează la mediul privat și de stat. „A fost discutat la nivelul coaliției un standard, s-a vorbit de nivelul salariului președintelui”, a spus el.

Adrian Câciu a afirmat că toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp de 3-5 ani la impozitarea progresivă.

„Vom avea această dezbatere, dar nu este acesta momentul să discutăm că va fi introdusă de mâine impozitarea progresivă dacă va fi dezbătută în coaliție. Urmează publicarea raportului Băncii Mondiale care recomandă introducerea acestui impozit”, a afirmat ministrul. Economedia a scris aici despre acest raport.

Câciu a mai precizat că România nu pregătește un acord stand-by, ca în 2010, cu instituțiile financiare internaționale. „Vreau să îi dau o replică nu neapărat unei persoane, ci unui purtător de mesaje care creează emoție în spațiul public: România are în fiecare an relații foarte bune cu Comisia Europeană, cu Fondul Monetar Internațional, cu Banca Mondială. Toate aceste trei instituții internaționale acordă asistență pe anumite politici publice României. Nu înseamnă că România pregătește un acord stand-by, pentru că România nu se află în situația din 2010 și acea situație nu s-a datorat nu numai politicii interne, ci și crizei de la nivel internațional”, a afirmat ministrul.

Câciu a precizat că „vom vedea o gradualizare în următorii 3-5 ani a felului în care se va face consolidarea fiscală.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Pt că PSD ne-a transformat într-o țară de săraci, e cazul ai pt o impozitare progresivă.
  Cotele:
  Sub 3.000 Euro cota de 5%
  Între 3.000 Euro și 5.000 Euro cota de 8%
  Între 5.000 Euro și 10.000 Euro cota de 11%
  Ce sare 10.000 Euro cota de 14%.

  O astfel de cota de impozitare ne-ar mai scoate puțin din sărăcie, dar PSD ne vrea și mai săraci iar cotele lor se vor duce ca pe vremea lui Năstase și Iliescu până la 40%.

  Nu e problemă, pensii speciale să plătim la porkhoti, pardon patrioți, ptiu știți voi.

  Cât despre Canciu, tot de afara inse spune și să elimine și pensiile speciale, dar el aude-n gura și pricepe doar ce-l duce creierașul in exil din naștere.

 2. Mai recomanda si renuntarea la pensiile speciale, si cresterea gradului de accesare a fondurilor europene, si cresterea gradului de colectare a TVA si multe altele.
  Dar ce retine baiatul este partea cu crescutul taxelor. Atat.

 3. Ne livrezi gogosi.
  Nu e mai simplu sa desființezi pensile speciale?
  Sau sa desfiintezi cumululul pensiei cu salariul de la stat?
  Sa impozitezi cu cote diferențiate veniturile astfel:
  – acolo unde se cumuleaza salariulcu pensia sau pensiile speciale.
  20% pentru venituri cumulate de peste 20.000.
  30% pentru venituri cumulate de peste 30.000.
  40% pentru venituri cumulate de peste 40.000.
  Simplu: cu trei transe se scot pe tușă unele venituri obtinute prin trafic de influenta, ingerință politică si politizarea excesiva.
  Succes tovarasi!
  Aplicati!

  • Corect, dar într-o tara guvernata de idioți ce poti cere, ce poti cere unui idiot care crede că impunerea unei cote progresive nu este o solutie, soluția este ekiminarea excepțiilor si a pensiilor speciale

 4. SIGUR ARUNCATI PRAF IN OCHI POPULATIEI, CUM DE ASTFEL O FACETI DE VREO 30 SI CEVA DE ANI ,SIGUR SINTETI DUSI CU PLUTACEI CATE VĂ OCUPAȚI CU ASA CEVA ,TOTDEAUNA PRIMIȚI ORDINE DIN ALTĂ PARTE, IAR VOI CA NISTE LINGAI CE SÎNTEȚI TRECEȚI LA TREABĂ IN DAUNA POPULAȚIEI TARI ,NU VA ESTE RUSINE MIZERABILILOR ,AR TRREBUI APLICATA LEGEA 18 A LUI CEAUȘESCU ,SA VA RADA SUB PIELE ASTA MERITATI ,,,,

 5. ANAF A DECLANSAT OPERATIUNEA: SA LUAM CATE PUTIN DE LA FIECARE FRAIER DIN romania.
  LA SFARSITUL LUNII APRILIE AU APARUT DIN SENIN ACCESORII. LA SFARSITUL LUNII MARTIE SUME DATORATE 0 (ZERO), CONFORM DOCUMENTE ANAF.
  CAT VREA ANAF ? 45 LEI. PLATIT, INCASAT.
  ASA STRANG BANII DE LA PROSTI TOVARASIILE LOR. COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI DIN ISTORIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *