Ministrul propus al Agriculturii va cere la Bruxelles ca mierea și carnea să fie pe lista de produse ucrainene pentru care este interzis importul în România

Florin Barbu Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Florin Barbu, ministru propus al Agriculturii în Guvernul Ciolacu, a declarat miercuri la audieri că va cere la Bruxelles ca mierea și carnea să fie incluse pe lista cu produse ucrainene pentru care este interzis importul în România.

Comisia Europeană a adoptat recent măsuri preventive excepționale și temporare privind importurile unui număr limitat de produse din Ucraina, în temeiul clauzei de salvgardare din Regulamentul privind măsurile comerciale autonome. Pentru aceste produse este interzis importul și este permis doar tranzitul.

Măsurile vizează doar patru produse agricole originare din Ucraina, și anume grâul, porumbul, rapița și semințele de floarea-soarelui, și urmăresc reducerea blocajelor logistice legate de aceste produse în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia.

Florin Barbu a precizat că a precizat că vrea să ceară la UE extindereaa liste de produse din Ucraina interzise la import, ci pentru care se permite doar tranzit. Pe lângă produsele actuale, el a spus că va încerca să introducă și mierea, carnea și alte priorități ale României, astfel încât „fermierii români și poată să își comercializeze produsele pe care le produc în România”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. Interdicția la miere o înțeleg dar cea de la carne? Să înțeleg că avem supraproducție de carne și nu ne trebuie din Ucraina? Alt birocrat care habar n-are ce se întâmplă în România reală! Făceau tam-tam pentru importul de cereale ucrainiene iar zootehniștii din România le mulțumeau dimineața, la pranz și seara pentru că aveau furaje mai ieftine și puteau ține prețul mai scăzut la carne, lapte, ouă. Vai,vai vai, țară condusă de nepricepuți!!!

  2. Dl viitor ministru al agriculturii , mierea contrafacuta din CHINA de ce nu o excludeti de pe piata romaneasca ????? aveti ceva numai cu UCRAINA care e la ananghie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *