“Mircea”-istoricul AI: Muzeul Național de Istorie a României își lansează un asistent virtual

muzeul national de istorie a romaniei Sursa foto: MNIR/ Facebook

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) introduce inteligența artificială în activitate: DRUID, companie care dezvoltă soluții de AI, anunță lansarea “Mircea”, un asistent virtual conceput în colaborare cu Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Asistentului virtual cultural AI al mnir.ro e plasat pe site-ul mnir.ro și este disponibil 24/7 “pentru a face resursele istorice mai accesibile unui public mai larg, oferind răspunsuri intuitive, în timp real, la întrebările vizitatorilor cu privire la evenimente istorice, personalități și expoziții”, conform dezvoltatorilor săi.

“Mircea” poate răspunde întrebărilor despre istoria României. În prezent, poate aborda doar aspecte generale, referitoare la momente cheie din istoria țării noastre, domnitori și personalități remarcabile.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Pe site-ul MNIR apare însă un avertisment: “Mircea este un experiment și trebuie tratat ca atare. Mircea NU este, în niciun caz, un instrument academic. Răspunsurile generate pot fi incomplete sau incorecte în anumite cazuri”.

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul MNIR, și-a exprimat entuziasmul pentru noile instrumente digitale: “Introducerea lui Mircea, un chatbot AI de pionierat pentru muzeele din România, reprezintă o descoperire în modul în care ne conectăm cu publicul nostru. Anticipăm că va deveni o resursă indispensabilă atât pentru vizitatorii ocazionali, cât și pentru pasionații de istorie”, a spus acesta

Tehnologia AI din spatele lui Mircea a fost dezvoltată de DRUID, integrând date istorice extinse validate de MNIR pentru a asigura acuratețea și relevanța.

Reamenajarea site-ului MNIR și introducerea lui Mircea fac parte dintr-o inițiativă mai amplă de transformare a modului în care instituțiile culturale interacționează cu publicul.

Vizitatorii noului site al MNIR pot să exploreze o gamă largă de expoziții, să participe la evenimente viitoare și să se adâncească în istoria României cu Mircea, accesibil 24/7 la www.mnir.ro/Mircea.