Miza pe energie verde. E.ON Energie România are în desfăşurare 150 de proiecte de centrale electrice fotovoltaice

Redacția sept. 1, 2021 0 comentarii
panouri solare, fotovoltaice

E.ON Energie România a încheiat, din 2018 şi până în prezent, parteneriate cu mai multe companii pentru realizarea şi predarea la cheie a mai mult de 200 de centrale electrice fotovoltaice, valoarea totală a proiectelor însumând peste 40 de milioane de euro, transmite News.ro. Dintre cele peste 200 de proiecte, 55 au fost finalizate şi au însemnat montarea a 40.000 de panouri fotovoltaice pentru 41 de companii. Printre acestea: TeraPlast, Dedeman, Agricola Internaţional, Wetterbest şi Sitemani.

E.ON Energie România a încheiat în ultimii patru ani parteneriate pentru realizarea a 200 de centrale electrice fotovoltaice

Construcţia sistemelelor electrice fotovoltaice presupune instalarea în locaţiile partenerilor, situate în 35 de judeţe, a 110.000 de module fotovoltaice pe o suprafaţă de 165.000 mp, echivalentul a 23 de stadioane de mărimea Arenei Naţionale.

O dată finalizate, capacitatea totală de generare a centralelor va ajunge la 40.000 MWh pe an. De exemplu, această cantitate ar fi suficientă pentru a asigura energie electrică pentru circa 22.000 de locuinţe. Totodată, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu circa 10.000 de tone pe an.

Printre beneficiile pentru companii se numără creşterea eficienţei economice prin reducerea costurilor cu energia electrică, un control mai bun al acestor costuri prin obţinerea unui anumit grad de independenţă energetică şi îndeplinirea propriilor obiective de mediu, susține Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Dintre cele peste 200 de proiecte, 55 au fost finalizate şi au însemnat montarea a 40.000 de panouri fotovoltaice pentru 41 de companii. Puterea nominală a centralelor fotovoltaice este între 60 – 1.600 kWp şi asigură clienţilor E.ON, printre care TeraPlast (BN), Dedeman (BC), Agricola Internaţional (BC), Wetterbest (PH), Sitemani (SB), Don Pedro (VL), Moara Cibin (SB), o reducere a consumului din reţea între 10-30%.

În prezent, E.ON Energie România are în desfăşurare peste 150 de proiecte similare care includ montarea a 70.000 de panouri solare pe o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi pentru noi companii partenere printre care Agroterm (Ilfov), Complexul Hotelier Ialomiţa (Ialomiţa), Parc Tehnologic şi Industrial Giurgiu Nord (Giurgiu) Cramele Recaş (Timişoara), Samus Tec (Cluj), Metalcos (Hunedoara), Esentze (Argeş), Mineral Quantum (Harghita), Silvania International (Bistriţa-Năsăud).

Soluţiile oferite de E.ON companiilor pentru generarea de energie fotovoltaică au ca parte integrantă serviciul de audit energetic, care reprezintă primul pas pentru adoptarea unei soluţii personalizate de eficientizare a consumului energetic, şi serviciul de management energetic care oferă clienţilor posibilitatea monitorizării în timp real a valorilor tuturor consumatorilor de energie existenţi în reţea şi reprezintă baza pentru elaborarea Programului de îmbunătăţire a eficienţei energetice.

Durata de viaţă a unei centrale fotovoltaice este de 25 de ani, iar perioada de recuperare a investiţiei este de 4-7 ani. Construcţia unei centrale fotovoltaice durează între 7-9 luni, în funcţie de complexitatea proiectului.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, cu un portofoliu de circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

Sursa foto Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *