Monedă digitală românească, lansată de o platformă de freelancing

Lanceria.io

Lanceria.io, un marketplace pentru freelanceri construit de trei români pe tehnologia blockchain și susținut de inteligența artificială, anunță listarea monedei virtuale românești LANC. Fondatorii companiei susțin că aceasta va permite freelancerilor să încaseze banii de la angajatori mai rapid.

Proiectul a trecut prin două runde de finanțare, potrivit comunicatului de presă. Prima s-a desfășurat în data de 7 mai, când a atras circa 250.000 de dolari, echivalentul a 50 de milioane de monede. O săptămână mai târziu, cele 100 de milioane de monede puse în vânzare au atras aproximativ 1 milion de dolari de la comunitatea creată în jurul proiectului.

Moneda românească LANC va putea fi folosită pe platforma Lanceria.io, despre care fondatorii susțin că ar fi primul marketplace pentru freelanceri construit pe tehnologia blockchain, susținut de inteligența artificială. Lanceria.io e fondată de antreprenorii români Florin Mitu, Sebastian Săraru și Robert Tudor.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Economedia a lansat o serie de întrebări către Lanceria.ro, privind sursele de finanțare, siguranța monedei virtuale și modul de funcționare. Răspunsurile lui Robert Tudor, COO Lanceria.io, le puteți citi mai jos.

Ce stă în spatele criptomonedei pe care o lansați? Ce anume cumpără un client?
În spatele criptomonedei se afla un proiect în dezvoltare: platforma de freelancing Lanceria.io care va accepta în premieră plăți în sistem hibrid – FIAT și cripto. Token-ul listat astăzi va sta la baza acestor tranzacții cripto. În acest moment, lucrăm la dezvoltarea unei serii de features, astfel încât utilizatorii platformei să beneficieze cât de curând de plăți rapide, comisioane reduse și matching aproape de 100% între nevoile angajatorilor și ofertele freelancerilor înscriși în acest marketplace.
Cum vă asigurați că printre cumpărători nu se numără entități care urmăresc să spele bani? Ce proceduri ați implementat?
Transparența și integritatea sunt valorile care stau la baza construcției acestui proiect, prin urmare colaborăm, încă de la început, cu o echipă de specialiști în domeniul cripto, care are în componență și juriști și economiști cu experiență relevantă în domeniu.

Unde este înregistrată compania? De ce?
Compania este înregistrată în România, iar proiectul cripto este legalizat tot aici. Am ales România pentru că ne dorim sa fim un proiect cripto românesc.

Ce legătură există între lansarea criptomonedei și platforma de freelancing și cea de NFT?
Token-ul LANC va sta la baza tranzacțiilor pe platformele pe care le dezvoltăm; în faza cea mai avansată de dezvoltare se află Lanceria.io, construită pe sistem blockchain și susținută de tehnologia inteligenței artificiale. 

Cum funcționează mai exact criptomoneda pe care o lansați? Care e diferența față de altele din piață?
LANC este un token românesc care va facilita, în primă fază, achiziția serviciilor pe platforma de freelancing – prima de acest gen care acceptă și plata în criptomonede. În plus, va sta și la baza achizițiilor de NFT-uri de pe platforma special destinată pe care o avem în dezvoltare. Diferența esențială e legată de faptul că moneda are deja o utilitate și că este legalizată, adică e validată în proporție de 90% din punct de vedere al încrederii. Aceste două aspecte construiesc o criptomonedă de succes.

De unde provine capitalul inițial pentru lansarea businessului?
Capitalul inițial de la CEO-ul business-ului – faptul ca este un trader excelent l-a ajutat să strângă fondurile necesare pentru demararea proiectului.

Care sunt pașii următori si deadline-urile?
Urmează să încheiem o serie de parteneriate strategice puternice în jurul proiectului, să definitivăm planul de marketing internațional și să pregătim lansarea MVP-ului pentru platforma lanceria.io, în termen de trei luni de la listarea monedei. 

Care e destinația fondurilor atrase prin etapele de presales?
Fondurile merg spre viitoarele exchange-uri și în dezvoltarea accelerată a proiectului.

Cine sunt acționarii companiei?
În acest moment, există un acționar unic – Sebastian Mihai Săraru, CEO Lanceria.io.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: