Monitorul Oficial va fi gratuit, în versiune electronică, de luni

Monitorul Oficial

Începând de lunea viitoare, versiunea electronică a Monitorului Oficial va putea fi accesată gratuit, într-un format care va permite căutarea, salvarea și printarea, a anunțat vineri judecătorul Cristi Dănileț, pe site-ul asociației VeDem Just.

Legea nr. 57/2021 care modifică modul de acces al celor interesaţi la publicaţia „Monitorul Oficial al României” în care sunt publicate actele normative emise de autorităţile centrale a fost publicată astăzi, iar începând de lunea viitoare, cititorii vor putea accesa:

varianta tipărită: contra cost;

varianta electronică: gratuit, chiar în ziua publicării, în format care să permită căutare, salvare, imprimare.

„Până acum, cei interesaţi puteau cumpăra varianta printată a Monitorului Oficial. Varianta electronică oficială era accesibilă doar 10 zile de la publicare, fără posibilitatea de căutare, salvare, imprimare. Astfel, pentru a intra în posesia unui act întocmit de un organ al statului, cetăţenii erau obligaţi să apeleze la platforme neoficiale precum legislatie.just.ro sau la serviciile unor companii private”, explică Cristi Dănileț.

Judecătorul atrage atenția a nu se confunda „Monitorul Oficial al României” cu „Monitorul oficial local”, unde sunt publicate actele normative emise la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi care este disponibil doar electronic, potrivit procedurii din anexa la Codul administrativ din anul 2019.

 

Captura Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *