Monsson, deținut de „regele eolienelor” Emanuel Muntmark, anunță că a primit aprobările de la autoritățile locale și centrale pentru ridicarea „celui mai mare parc fotovoltaic din Europa”, în județul Arad/ Construcția parcului, investiţie de 800 de milioane de euro, va începe în această toamnă

panouri solare, energie verde Sursa foto: Pexels

Monsson, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori locali de proiecte verzi din România, fiind deţinut de omul de afaceri suedez Emanuel Muntmark, cunoscut drept „regele eolienelor”, anunță că se pregătește construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, în județul Arad, după ce compania a primit aprobările de la autoritățile locale și centrale, potrivit unui comunicat de presă. Investiția se ridică la 800 de milioane de euro, iar cheltuielile necesare pentru obiectivele de investiții sunt de aproape 147 de milioane de euro. Începerea lucrărilor este preconizată pentru toamna acestui an.

Compania a primit relativ repede aprobările, din luna februarie până în prezent. Potrivit comunicatului de presă, parcul fotovoltaic va avea o putere impresionantă: 1057,5 MW. Prin comparație, puterea unui reactor nuclear de la Cernavodă, singura centrală nucleară din România, este de 706 MW.

Compania transmite că puterea parcului fotovoltaic din județul Arad va depăși cu mult capacitățile altor parcuri solare din Europa, devenind astfel cel mai mare parc fotovoltaic din întreaga Europă.

Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1.000 de hectare, în localitățile Grăniceri și Pilu din județul Arad. Investiția estimată se ridică la peste 800 de milioane de euro. Parcul fotovoltaic va fi compus din aproximativ 1,7 milioane de panouri fotovoltaice de tip monocristalin-bifacial, care vor captura energia solară și o vor transforma în electricitate curată și sustenabilă.

„Printre beneficiile majore ale acestui proiect se numără reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și dependența de sursele tradiționale de energie. Prin generarea unei cantități mari de electricitate din surse regenerabile, parcul fotovoltaic va contribui la protejarea mediului înconjurător și la creșterea sustenabilității energetice a României. Concret, pentru români poate însemna facturi mai mici la curent și costuri reduse la energia electrică, parcul având capacitatea de a furniza energie electrică pentru 300.000 de gospodării din România”, potrivit comunicatului de presă.

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, este un jucător major în domeniul energiei regenerabile şi a apei din 2004, cu proiecte de peste 7.000 MW în dezvoltare.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *