Moody’s retrogradează ratingurile pentru depozitele pe termen lung ale mBank din Polonia și a schimbat perspectiva de la „sub revizuire” la negativă

Redacția mart. 25, 2023 0 comentarii
polonia steag Karolina Grabowska

Moody’s a retrogradat ratingurile pentru depozitele pe termen lung ale mBank și a schimbat perspectiva de la „sub revizuire” la negativă, citând riscurile care decurg din moștenirea împrumuturilor în franci elvețieni la creditorii polonezi, a anunțat agenția, citată de Reuters.

Moody’s a retrogradat ratingurile de emitent pe termen lung ale unității ipotecare a băncii, mBank Hipoteczny, și a schimbat perspectiva de la „sub revizuire” la negativă.

Agenția a confirmat ratingurile pentru depozitele pe termen lung și scurt ale Bank Millennium și a schimbat perspectiva ratingurilor pentru depozitele pe termen lung la negativ de la „sub revizuire”.

Luna trecută, un consilier al instanței supreme a Uniunii Europene a dat dreptate debitorilor polonezi cu credite ipotecare denominate în franci elvețieni. Autoritatea de reglementare din Polonia a avertizat că această chestiune ar putea costa băncile poloneze 100 de miliarde de zloți (22,98 miliarde de dolari).

Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *