Noi creșteri de venituri pentru bugetari. USR: Angajații Agenției Naționale de Integritate vor primi sporuri de suprasolicitare neuropsihică de până la 25%

Redacția mart. 14, 2023 1 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati

Angajații Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) vor primi spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, după ce Camera Deputaților a votat, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege în acest sens, avertizează USR. E vorba de un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

S-au înregistrat 178 de voturi „pentru”, 77 de voturi „contra”, 15 abţineri, iar un deputat nu a votat. USR și AUR au votat împotriva legii.

„De sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică prevăzut la art.5, secţiunea 1, capitolul VIII al anexei nr.V la prezenta lege beneficiază şi personalul din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate. Sporul nu se ia în calcul la stabilirea limitei prevăzută la art. 25 din prezenta lege. Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate”, prevede un amendament al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu.

Grupurile AUR şi USR au votat împotriva proiectului de lege.

Proiectul de lege fusese adoptat deja de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, pe 6 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Noul spor se adaugă celor două aplicate deja în ANI: spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate (15%) și spor pentru condiții vătămătoare.

USR amintește că, la 30 septembrie 2022, președintele ANI avea un salariu de bază brut de 18.720 lei, secretarul general – 15.983 lei, un director general – 18.973 lei, un director – 18.186 lei, iar un șef serviciu – 16.612 lei

Este cea de-a doua mărire de salarii pentru bugetari într-o singură zi. Tot marți, deputații ar putea vota și creșterea salariilor pentru bugetarii din agricultură.

USR transmite că coaliția PSD-PNL vrea să adopte un proiect prin care vor primi mai mulți bani cei de la APIA și AFIR: 10-15% în plus la salariu prin schimbarea încadrării (din funcție publică teritorială în funcție publică de stat) și încă 15% spor pentru condiții vătămătoare. Proiectul a fost introdus deja pe ordinea de zi a plenului, votul va fi dat într-o ședință viitoare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *