Noul Aeroport Internațional de la Brașov va fi inaugurat pe 15 iunie 2023. Aeroportul va avea 10 zone de check-in și a costat 130 milioane de euro

Aeroport Braşov Sursa Consiliul Judeţean Braşov

Noul Aeroport Internaţional de la Braşov, care va avea lansarea oficială pe 15 iunie 2023, îşi va primi pasagerii într-o clădire cu dotări tehnice de ultimă generaţie, 10 zone de check-in şi un spaţiu generos de 1200 mp, cu posibilitate de extindere, în urma unei investiţii de 130 milioane de euro a Consiliului Judeţean Braşov, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), citat de Agerpres.

Conform ANAT, turnul de control virtual al aeroportului, unic în România, va însemna o siguranţă crescută, precum şi costuri reduse cu 50%.

„Primele curse charter care vor fi operate de pe Aeroportul Internaţional Braşov sunt deja în discuţii avansate şi îi vor duce pe braşoveni în destinaţiile lor favorite, comod şi rapid, fără a mai fi nevoiţi să facă transferul către alte aeroporturi din apropiere. Ţinând cont de popularitatea de care se bucură în prezent Braşovul în rândul turiştilor străini, estimăm că noul aeroport va creşte exponenţial apetitul acestora de a vizita zona datorită accesului facil prin conexiunile aeriene directe. Suntem încrezători că Aeroportul Internaţional Braşov va urca rapid în topul clasamentului aeroporturilor internaţionale din România, fiind un reper important în dezvoltarea economică a judeţului”, se arată în comunicatul ANAT.

Conducerea patronatului şi agenţiile de turism din regiune s-au reunit la Braşov în weekend pentru a vizita aeroportul.

În cadrul întâlnirii de la Braşov s-a discutat şi despre operaţionalizarea Fondului de Garantare a Pachetelor de Servicii de Călătorie.

„Printre avantajele acestui fond de garantare, care, de altfel, există deja în mai toate statele europene cu o piaţă de turism dezvoltată, este o siguranţă crescută oferită călătorilor, încredere pentru partenerii de afaceri şi creşterea concurenţei pe piaţa instrumentelor de asigurare împotriva insolvenţei. Turismul din România va da astfel semnalul că se maturizează şi este capabil să ofere condiţii comparabile cu orice altă destinaţie europeană din punctul de vedere al siguranţei călătoriilor, atât pentru cetăţenii români cât şi pentru turiştii străini care ne vizitează”, se menţionează în documentul citat.

Sursa Consiliul Judeţean Braşov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *