Remus Vulpescu, 53 de ani, își începe astăzi mandatul de director general al Bursei de Valori București, preluând funcția de la Adrian Tănase, care a deținut-o timp de șapte ani și jumătate. Pe 18 iunie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a autorizat pe Remus Vulpescu, practician în insolvență, în calitate de CEO al operatorului bursier din România.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În aprilie, Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti l-a numit pe Dumitru-Remus Vulpescu în funcţia de director general al societăţii, cu un mandat de patru ani, deși operatorul bursier lansase în octombrie un process de recrutare prin intermediul firmei AMROP România, la care a participat şi Adrian Tănase, CEO-ul din ultimii mai bine de șapte ani.

Din 2024 şi până în prezent, Remus Vulpescu a ocupat poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Bursei. El este, totodată, membru în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, dar şi avocat în Baroul Bucureşti, potrivit CV-ului său, publicat pe site-ul BVB. Este licenţiat în ştiinţe politice, la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, precum şi în ştiinţe juridice, la Facultatea de Drept.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

În 2022, el a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala din Cernavodă. A mai fost director general al companiei Romaero, dar și membru în consiliul de admnistrație al companiei Cupru Min SA, dar și președinte al consiliului de administrație al Hidroelectrica, iar în vara lui 2012 semna pentru intrarea în insolvență a companiei de stat.

Acesta a fost și șef al Oficiului de privatizare din Ministerul Economiei (OPSPI), în perioada în care guvernul a scos la privatizare Oltchim Râmnicu-Vâlcea, licitație câștigată la acea dată de Dan Diaconescu, care în final nu a făcut dovada existenței banilor, astfel că privatizarea a eșuat.

Vulpescu a mai fost totodată administrator la Rompetrol și Transgaz, dar și în conducerea producătorului de generatoare de aburi Vulcan București, aflată în insolvență și administrată judiciar de Euro Insol, reprezentată de avocatul Remus Borza.

Vulpescu a activat și în politică, fiind fost șef al Corpului de control al fostului premier Ponta și consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose.

În 2012, Remus Vulpescu era șeful Oficiului pentru Privatizări în Industrie (OPSPI) și a organizat licitația pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim, licitație câștigată de Dan Diaconescu, care nu a reușit să dovedească faptul că dispune de suma necesară pentru achiziția pachetului majoritar de acțiuni.

Acesta și-a dat demisia din funcție exprimându-și regretul pentru insuccesul privatizării și cerând scuze publicului și conducerii statului român, în timp ce l-a reclamat pe Dan Diaconescu la Parchet, acuzându-l de înșelăciune în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român și a opiniei publice.