Noutăți despre digitalizarea statului, de la ministrul de resort: Cloud-ul guvernamental va fi publicat în SEAP/ Se lucrează la aplicația unică a statului/ Diplomele de studii vor fi dublate, din acest an, de un cod QR

digitalizare Foto: USAMV

Mult așteptatul proiect de Cloud guvernamental ar urma să fie publicat în SEAP săptămâna viitoare, a spus, la finalul ședinței de guverm de azi Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan. El spunea în 19 martie că licitația pentru cloud-ul guvernamental urma să fie lansată în acea săptămână. Ministrul a mai spuscă se lucrează la aplicația unică a statului român, unde ar urma să fie integrate servicii de bază. Înscrierea în învățământ ar urma, de asemenea, să intre în proces de digitalizare. Astfel, începând cu acest an, toate diplomele de studii emise de către Ministerul Educației vor di dublate de un cod QR.

“Urmează ca săptămâna viitoare să publicăm în SEAP foarte așteptatul proiect de Cloud guvernamental dedicat, acel proiect care a venit în urmarea renegocierii PNRR-ului, care va fi baza pentru arhitectura tehnică a infrastructurii informatice a statului român. În această bază lucrăm în paralel la aplicația unică a statului român, pentru care am semnat acum două săptămâni contractul de execuție. Acolo avem termen un an și jumătate până în septembrie 2025, dar în urma discuțiilor tehnice pe care le-am avut, atât cu colegii din minister, cât și cu companiile care au câștigat această procedură de achiziție publică, ne propunem să devansăm foarte mult acest termen înspre începutul anului 2025, final de an 2024, început de an 2025”, a spus Ivan.

În această aplicație unică ar urma să fie integrate cele mai de bază servicii ale statului român, de la documentele de identitate – permis, buletin, pașaport, evenimentele de viață precum naștere, căsătorie, divorț, deces. “Și, cel mai important, prin această interconectare cu hub-ul de la Ministerul de Interne, în ultimii doi ani – și urmează să fie finalizat acest proiect în luna mai a anului 2024 – au fost digitalizate peste 68 de milioane de documente personale, începând cu anul 1921. Vorbim despre un proiect mamut împreună cu cei de la Ministerul de Interne pe care o să-l aducem în practică pentru oamenii din 2024”, a spus ministrul.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

O altă prioritate este să se asigure inclusiv înscrierea la o formă de învățământ, la universitate – înscrierea la bacalaureat, la examenul de capacitate, înscrierea la liceu sau la școală să fie la un click distanță pentru părinți și pentru tineri. “De asemenea, începând cu acest an, toate diplomele de studii care o să fie emise de către Ministerul Educației o să fie dublate de un cod QR, tocmai pentru a avea validarea că aceste diplome sunt unele corecte și pot să fie citite, ca să zic așa, de orice angajator din întreaga lume. Mai mult, atunci când vorbim despre schimbarea proprietății unui imobil, acesta va putea să fie făcută în cadrul acestei aplicații și, de asemenea, înmatricularea unei mașini sau programarea pentru verificarea tehnică la Registrul Auto Român va putea să fie făcută tot prin intermediul acestei aplicații”, a mai spus ministrul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.