O divizie a Băncii Mondiale susține finanțarea unor unități industriale și logistice “verzi” în România și Serbia

ctp, parc logistic Sursa foto: CTP.eu

IFC, divizie a Băncii Mondiale, este implicată într-un proiect de lansare a unor obligaţiuni ecologice în cadrul căruia vor fi construite o serie de unităţi industriale şi logistice în Serbia şi România, cu certificare verde, transmite Agerpres.

IFC a investit suma de 42,5 milioane euro într-o emisiune de 500 milioane euro de obligaţiuni ecologice lansată de CTP N.V. (CTP), un dezvoltator de proiecte industriale şi logistice durabile din Europa. Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost lansată de CTP în cadrul unui program de instrumente financiare pe termen mediu, în valoare de 4 miliarde euro, listat pe bursa Euronext din Dublin pentru finanţarea activelor verzi care promovează modelul de creştere cu emisii de carbon reduse, rezilientă în faţa schimbărilor climatice.

CTP va utiliza sumele provenite din investiţiile IFC pentru a dezvolta o serie de proiecte imobiliare industriale şi logistice sustenabile, certificate ecologic în România şi Serbia.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Pe lângă susţinerea standardelor de mediu, IFC va ajuta CTP să-şi îmbunătăţească si guvernanţa corporativă şi să-şi optimizeze politicile de sustenabilitate, activitate care va include şi un angajament de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârşitul anului 2021.

România constituie un coridor semnificativ de transfer al bunurilor între Europa de Est şi restul Uniunii Europene. Această ţară constituie un important centrul logistic pentru Bulgaria şi Moldova datorită distanţelor scurte şi costurilor de transport scăzute. Serbia, pe de altă parte, deţine un potenţial semnificativ de dezvoltare ca hub industrial şi logistic datorită amplasamentului său geografic, a reţelelor de transport şi costurilor competitive ale forţei de muncă, alături de angajaţi educaţi, multilingvi şi cu cunoştiinţe tehnice.

“Ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est sunt bine poziţionate pentru atragerea noilor investiţii private în sectorul de producţie, iar lanţurile valorice mondiale necesită acces la clădiri industriale verzi şi la facilităţi logistice inteligente şi prietenoase cu mediul”, a declarat Ary Naim, Director Regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-est.

Portofoliul de investiţii pe care IFC le-a angajat în Europa Centrală şi de Sud-Est, la sfârşitul lunii iunie 2021, era de 2,474 miliarde de dolari. Investiţiile IFC sunt răspândite în sectoare-cheie din economiile mai multor state, concentrându-se pe consolidarea şi diversificarea instituţiilor financiare, a infrastructurii, a proprietăţii comerciale şi sectoarelor de retail, precum şi pe dezvoltarea capitalului privat şi al fondurilor de capital de investiţii.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea noastră se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii, în care ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările aflate în curs de dezvoltare. În exerciţiul financiar 2020, am investit 22 miliarde USD în societăţi private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: