O localitate din Ardeal trece pe alimentarea cu energie geotermală

energie-geotermala2-1170x694 Sursa: greenresourcestechnologies.ro

Comuna Sălacea din Bihor a scos în SICAP un contract de 16,8 milioane lei pentru foraj de extracție a apei geotermale și crearea infrastructurii de transport a acesteia pentru alimentarea mai multor clădiri administrative, dar și a gospodăriilor din localitate. 108 gospodării, cu 302 locuitori, și 8 clădiri administrative vor beneficia de încălzire pe bază de apă geotermală, potrivit descrierii acestui proiect.

„Creșterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară prin realizarea capacității de producție a energiei termice din energie geotermala. Pentru a atinge obiectivul preconizat prin proiect se va realiza: – 1 foraj de exploatare si 1 foraj de injectare Primăria Sălacea propune investigarea prin executarea unui foraj de exploatare (Fh1-Sălacea) deschiderea colectoarelor de ape geotermale aparținând formațiunilor poros-permeabile din Pannonian inferior (int. 1300-1600). Energia geotermală obținută va fi folosită pentru prepararea agentului termic si pentru prepararea apei calde de consum”, este descrierea licitației.

Contractul se întinde pe un an și este finanțat din Programul Operațional Infastructura Mare, Obiectivul specific 6.1. – Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal), sectorul distribuție. Acest program a început să fie din ce în ce mai folosit de Unitățile Administrativ Teriotriale din România pentru investiții în producerea de energie din surse regenerabile, așa cum Economedia.ro a arătat deja.

Ofertele se dechid în 31 ianuarie, departajarea lor se face în funcție de prețul cel mai scăzut.

Sursa: greenresourcestechnologies.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *