Programul „Casa Verde Fotovoltaice” începe astăzi cu sesiunea de înscriere a firmelor instalatoare. Din 27 septembrie vor putea aplica şi persoanele fizice.
Opt din 10 români care vor să fie beneficiari ai programului spun însă că nu ştiu ce documente sunt necesare – arată un studiu realizat de o companie specializată în sisteme fotovoltaice, amintește Rador
Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, a explicat, vineri, la Radio România Actualități, care este procedura pentru a-ți putea instala panouri solare cu ajutor de la stat:
„Este necesar un set minim de documente, şi anume cartea de identitate, extrasul de carte funciară şi cele două certificate fiscale care să ateste că persoana fizică care doreşte să participe în cadrul programului Casa Verde nu are datorii atât la bugetul local, cât şi la bugetul consolidat.”
El a mai spus că datele sunt disponibile online și că se poate înscrie orice persoană fizică care este cetăţean român și deține o locuință individuală (nu apartament), iar acordarea fondurilor se face în ordinea înscrierilor.
Bugetul în valoare de 2 miliarde va fi împărţit pe cele opt regiuni de dezvoltare ale României, în funcţie de populaţia fiecărei regiuni, iar după ce aplicaţia porneşte, la ora 10:00, aceasta se va închide când se termină bugetul aferent regiunii respective, a explicat Neculaesu.
Ca să fie selectate, firmele instalatoare trebuie să depună CUI-ul și un atestat de tip B emis de ANRE sau un atestat care să conţină şi categoria de tip B.
Anul acesta, finanţarea este de 30.000 lei, cu o contribuţie de 3.000 lei din partea persoanei fizice și este valabilă pentru panouri fotovoltaice, invectori şi acumulatori pentru stocarea energiei produsă în timpul zilei.
Persoanele care au aplicat deja la alte sesiuni nu mai sunt eligibile pentru una nouă.