Angajații se aşteaptă ca sediul lor central să rămână “în inima afacerii”, să vină totuși la birou trei sau patru zile, dar lucrând la ore diferite, spune președintele pentru politici a City of London Corporation. Centrul financiar londonez, care părea un oraş fantomă după apariţia coronavirusului, va vedea probabil cea mai mare parte a angajaţilor revenind la birourile lor după pandemie, a anunţat marţi liderul City of London, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Londra domină piaţa valutară globală, este cel mai mare centru bancar internaţional şi al doilea hub fintech din lume după Statele Unite.

Catherine McGuinness, preşedinte pentru politici la City of London Corporation, a declarat pentru postul de radio BBC că este încrezătoare în redresarea activităţii cafenelelor, pub-urilor, restaurantelor şi a altor afaceri care depind de cât de mulţi angajaţi vin la birouri. Vor exista însă modificări ale modului în care lucrează oamenii, ca rezultat al pandemiei.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

“Ceea ce ne spun oamenii este că se aşteaptă ca sediul lor central să rămână în inima afacerii, oamenii venind la birou trei sau patru zile, lucrând la ore diferite, astfel încât ne aşteptăm ca partea cea mai mare să revină”, a explicat McGuinness. Dezvoltatorii îşi revizuiesc planurile privind construirea de noi clădiri în City of London, sediul marilor firme financiare globale. “Vedem deja în aplicaţii creşterea interesului pentru spaţii de birouri în Londra. Deci există interes şi angajament pentru spaţii de birouri, dar şi un mod diferit de a le folosi”, a apreciat McGuinness.

Un studiu publicat recent de KPMG arată că marile firme globale nu intenţionează să-şi reducă spaţiile de birouri după pandemie, deşi puţine firme se aşteaptă ca afacerile să revină la normal anul acesta.