OFICIAL Umbrărescu, contestat de Danlin pe toate cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani. Este sau nu în termen contestația pentru lotul 3?

UMB Adjud

Constructorul UMB este contestat de asocierea Danlin XXL – InterTranscom pe toate cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani, marți, 10 ianuarie 2023, fiind înregistrată oficial în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și contestația pentru Lotul 3, conform datelor pe care le-a consultat Economedia. Contestația a fost înregistrată cu dată de intrare pe 10 ianuarie, deci la peste 10 zile de la comunicarea oficială a CNAIR din data de 29 decembrie 2022. Termenul legal (pentru contestații) este de 10 zile, spunea pe 29 decembrie șeful CNAIR Cristian Pistol.

Dacă în decurs de 10 zile nu vor fi depuse contestații putem începe procedurile pentru semnarea contractului”, afirma el.

La fel ca în cazul primelor 2 loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani, și pentru Lotul 3 Danlin solicită CNSC să anuleze decizia Companiei de Drumuri din 29 decembrie, prin care a fost desemnat câștigător UMB, și să accepte oferta Danlin pe care CNAIR a respins-o ca inacceptabilă. De asemenea, Danlin susține că UMB nu are capacitatea de a lucra simultan pe toate cele 10 loturi ale Autostrăzii Moldovei (detalii aici).

Pe de altă parte, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a dat dreptate constructorului Danlin XXL care a contestat evaluarea CNAIR pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Dalin a solicitat ca oferta să-i fie reevaluată după ce inițial a fost considerată neconformă și respinsă pentru că nu a respectat aspectele prin care să demonstreze respectarea condițiilor de experiență pentru inginer de calitate, șef de șantier reabilitare drum respectiv șef șantier reabilitare pod (detalii aici).

Oferte Lotul 3 (28,09 km): Mirceşti (jud. Iaşi) – Paşcani (jud. Iaşi): 

1. Asocierea S.C. DANLIN XXL S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L. (Romania)
2. Asocierea S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (Romania)
3. NUROL INSAAT VE TICARET ANONIMA SIRKETI (Turcia)
4. IC ICTAS INSAAT SANA YI E TICARET A.S. (Turcia)
5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI ve Tic.A.S (Turcia)
6. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)
7. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIMA SIRKETI (Turcia)
8. AUTOMAGISTRAL PIVDEN (Ucraina)

„Am finalizat desemnarea constructorilor pe toți cei 320 de km ai A7 (Ploiești – Pașcani), a căror construcție este finanțată prin PNRR! Constructorul român UMB Spedition a câștigat și ultimul lot al secțiunii Bacău – Pașcani. Lotul 3 (Mircești – Pașcani) are o lungime de 28 de km și trebuie finalizat în 30 de luni de la semnarea contractului. Suma de 1,76 miliarde de lei, fără TVA, asigurată prin PNRR, va fi folosită inclusiv pentru construcția a 38 de poduri și pasaje”, anunța șeful CNAIR, Cristian Pistol, pe 29 decembrie 2022.

Autostrada Moldovei, A7 are 13 loturi cu o lungime totală de aprox. 320 de kilometri. Contestații sunt depuse și pe lotul 3 al secțiunii Ploiești – Buzău, iar pe loturile de mijloc ale secțiunii Focșani – Bacău, CNAIR a invitat UMB să semneze contractele.

Comentarii

 1. Pai Danlin , prin aceste contestatii da o nesperata mana de ajutor lui Umbrarescu .
  Acesta nu va fi nevoit sa lucreze simultan pe zece loturi . Va ataca loturile dintre Bacau – Pascani cu cateva luni intarziere. Foarte convenabil.

  In rest numai de bine.
  P.S. Oricum Umbrarescu este cel mai performant constructor de autostrazi din Roamania.

  • Daca nu ar fi fost contestat nu si-ar fi pus nimeni nici un semn de intrebare, si totul era bine. Acum fiindca e contestat si se pune intrebarea privind capacitatea lui si se intarzie lucrarile, concluzia este ca oricum totul e iarasi bine pentru ca nu va fi nevoie sa lucreze simultan pe zece loturi? Deci nu intarzia oricum?

 2. Consider ca Ionel Arsene este suficient pentru legatura cu Grindeanu si firmele controlate de interpusii lui Arsene… “profesionalismul” lor reprezinta dezastru in Neamt, in special Piatra Neamt!
  P.S. Nimic nou in “Romanica noastra democrata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *