Autostrada Bacău – Pașcani: UMB nu poate construi simultan toate loturile câștigate pe Autostrada Moldovei – contestația constructorului Danlin din județul Neamț

Dorinel-Umbrarescu-sursa-G4-e1593581140400-640x400

Constructorul UMB nu are resursele tehnice necesare pentru a lucra simultan pe cele 10 loturi ale Autostrăzii Moldovei (Buzău – Pașcani), susține compania Danlin din județul Neamț în contestațiile depuse la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pentru primele două loturi ale secțiunii Bacău – Pașcani, toate cele trei loturi fiind câștigate de firmele lui Dorinel Umbrărescu. Firma Danlin ar fi apropiată de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, potrivit presei locale, iar anul trecut a avut contracte de doar 400.000 de lei, de la aproape 200 de milioane lei, în 2020 arată datele consultate de Economedia.

În contestațiile depuse pe 4 ianuarie la CNSC, Danlin solicită Consiliului decidă anularea raportului procedurii prin care UMB a fost declarat câștigător (pe locurile 2 și 3 au fost turcii de la Nurol și Mapa), respectiv anularea deciziei CNAIR prin care a declarat oferta Danlin drept „inacceptabilă”.

„Resursele tehnice, utilajele și echipamentele propuse de către ofertantul Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade nu dovedesc capacitatea tehnică a acestuia de a realiza în mod simultan mai multe contracte care se execută în același timp (sic !), condiție impusă prin cap 3.3 din specificații prin Fișa de date”, arată contestația Danlin XXL.

Ce spune ministrul Sorin Grindeanu despre capacitatea UMB de a „duce” toate contractele? „Seriozitatea companiei cred că e arhicunoscută în România. Când vin și participă la licitații, își calculează foarte bine resursele umane, logistice. Toate contractele pe care le avem cu UMB se desfășoară impecabil. Este cel mai important al CNAIR având în vedere numărul contractelor. Toate se desfășoară ca la carte”, afirma Sorin Grindeanu pe 17 octombrie 2022, la semnarea contractului pentru secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj – Deva.

Comentarii

 1. Ce autostrada a construit DANLIN ? Parca au mai contestat si contestatia a fost respinsa. Daca pierd din nou , sa fie eliminati pe o perioada determinata de la licitatii.
  La fel si cu cei care nu isi indeplinesc contractele asumate ( vezi AKTOR , Tirena Scavi , etc. ) . Sa se faca putina curatenie in domeniu.
  Si curatenia trebuie inceputa cu CNAIR. Desfiintata ! In Ministerul Transporturilor sa fie infiintata o directie de profil si lucrarile de investitii sa se realizeze cu COMPANII DE PROIECT .
  In rest numai de bine.

 2. Grozav!Daca se apuca și Danlin de autostradă….
  Firma asta nu e cea care a “consolidat” și podul peste Siret ( care s-a prăbușit)?
  Daca vrea Danlin sa facă autostrada ca și podul peste Siret….e clar.
  Macar Umbrarescu pare că se mai mișcă cât de cât.

 3. Imbecilii din Neamț au contestat și lotul 3 din Dumbrava – Buzău (centura Buzăului). Întârzierea acestuia va face inutilizabile sau greu utilizabile primele două loturi dinspre Ploiești sau a lotului Buzău-Vadu Pașii. Sper să se găsească o soluție de eliminare a firmelor care se fac că lucrează și nu îi lasă nici pe alții.

 4. DanLIN xxl să se grăbească să facă reparatii pe drumul BOTOȘANI – TÂRGUL FRUMOS la care a lucrat în anul 2021 și 2022 și unde asfaltul prezintă crapături și gropi mai ceva decât asfaltul inlocuit care a fost turnat de ,, ceașcă,, în 1988. dacă nu meargă să exerseze turnatul de asfalt in curtea lui ,, ciorăpel ,, alias marele Ionel Arsene ! Mare tupeu …și multă nesimtire !

 5. Dacă facem în continuare autostrăzi politic (consiliul județean,, partidul cu pile mai mari, etc ) vom avea acelaș rezultat ca pana acum. Este vorba de cei peste 30 de ani de promisiuni. Firmele lui Umbrarescu si colaboratorii au arătat că stiu sa faca ceva bun, pot financiar si logistic, sunt seriosi în păstrarea termenilor de execuție. Asa ca nu mai băgați pilonii partidelor sa nu faca nimic si sa tina blocată infrastructura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *