OMV o numește pe românca Daniela Vlad în funcția de membru al Comitetului Executiv pentru Produse Chimice și Materiale. Ea își va prelua postul la 1 februarie 2023

Daniela_Vlad OMV sursa foto: OMV

Consiliul de Supraveghere al OMV a numit-o pe Daniela Vlad în calitatea de membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru Produse Chimice și Materiale, anunță compania printr-un comunicat. Daniela Vlad va prelua postul începând cu 1 februarie 2023, pentru o perioadă de trei ani, cu o opțiune de prelungire pentru încă doi ani, sub rezerva unui acord reciproc.  

Daniela Vlad este în prezent director general al diviziei Industrial Coatings din cadrul AkzoNobel, o companie cu sediul central în Amsterdam, care furnizează vopsele atât pentru industrie, cât și pentru consumatori. Înainte de a se alătura companiei AkzoNobel în 2009, Daniela Vlad a deținut diverse funcții de conducere la Shell și Phillips.

Mark Garrett, președintele Consiliului de Supraveghere al OMV a declarat: “Chemicals & Materials va avea un rol cheie în tranziția energetică și în dezvoltarea viitoare a companiei. Daniela Vlad combină expertiza în domeniul chimiei și cunoștințele financiare, precum și experiența în domeniul soluțiilor tehnice durabile, ceea ce este esențial pentru o creștere profitabilă, cu accent pe durabilitate și inovare. Împreună cu ea, afacerea Chemicals & Materials va fi consolidată, extinsă și diversificată în continuare pentru a deveni principalul motor de creștere al Grupului OMV.”

Daniela Vlad are o diplomă de master în inginerie chimică obținută în 1993 la Universitatea Tehnică din Timișoara precum și o diplomă de master în administrarea afacerilor, obținută în 1998 la Universitatea Twente din Țările de Jos.

În domeniul produselor chimice și materialelor, OMV, prin intermediul filialei sale Borealis, este un lider de piață european în domeniul produselor chimice de bază, al îngrășămintelor și al reciclării materialelor plastice.

 

sursa foto: OMV

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *