OMV Petrom vrea să preia trei companii care produc energie din surse regenerabile

panouri solare, energie verde Sursa foto: Pexels

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL şi ATS Energy SA de către OMV Petrom, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă, transmis Agerpres.

Grupul OMV Petrom îşi desfăşoară activitatea în domeniul energiei, de la explorarea şi producerea de ţiţei şi gaze naturale, până la rafinarea şi distribuţia de carburanţi şi, mai departe, la generarea de energie electrică, precum şi comercializarea gazelor naturale şi a energiei electrice.

Companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL şi ATS Energy SA îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se menţionează în comunicat.

La sfârșitul lunii iulie, Consilului Concurenței a anunțat că că analizează tranzacţia prin care  OMV Petrom cumpără mai multe firme care pregătesc patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic în sudul României.

Este vorba de RES Terranet Holding SRL, companiile Tenersolar Park SRL, Enerintens Solar SRL și CIL PV Plant SRL.

Tranzacția este realizată alături de un holding înregistrat în Cipru și legat, conform termene.ro, de compania Renovatio.

RES Terranet Holding SRL este o societate de tip holding care deține participații în cadrul mai multor firme din România active în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Tenersolar Park SRL, Enerintens Solar SRL și CIL PV Plant SRL se ocupă cu producția de energie electrică, fiind societăți de proiect care urmăresc dezvoltarea a patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, care vor fi construite în zona de sud a României.

OMV Petrom și-a intensificat în ultimele luni achizițiile „verzi”. În luna mai, compania a finalizat tranzacția prin care cumpără integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România. Recent, OMV Petrom a intrat în acționariatul fondului EIT InnoEnergy, co-fondat de Uniunea Europeană.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.