ONU pregătește un acord global privind exporturile de alimente din Ucraina și Rusia

Redacția iun. 9, 2022 0 comentarii
grâu

Se pregătește un acord global privind exporturile de alimente din Ucraina și Rusia pe piețele mondiale, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, citat de agenția de presă rusă Interfax.

„I-am cerut (n.r. – secretarului general al Conferinței ONU pentru Comerț și Dezvoltare) Rebeca Grynspan și șefului meu, Martin Griffiths, să coordoneze două grupuri de lucru pentru a ajuta la găsirea unui acord global care să permită exportul sigur și securizat de alimente produse în Ucraina prin Marea Neagră și accesul neîngrădit la piețele mondiale pentru alimentele și îngrășămintele rusești”, a declarat Guterres în cadrul unei ședințe de informare a Grupului ca răspuns la criza globală.

Acest acord este esențial pentru sute de milioane de oameni din țările în curs de dezvoltare, inclusiv din Africa subsahariană, a spus el.

În același timp, Guterres a spus că este încă prea devreme pentru a anunța rezultatele discuțiilor purtate de Grynspan și Griffiths cu Moscova, Kiev, Ankara, Bruxelles și Washington.

Grynspan și Griffiths „au lucrat îndeaproape cu toate părțile pentru a avansa în acest sens”, a spus el.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *