Operatorul de turism TUI vede o creștere și în 2024 după ce profitul s-a dublat în acest an

TUI Sursa foto: tuigroup.com

TUI, cel mai mare operator de turism din Europa, se așteaptă ca profitul operațional să crească cu 25% în 2024, după ce acesta a crescut de peste două ori în acest an, datorită cererii puternice de vacanțe, croaziere și sejururi la hotel, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor sale cu aproape 10% miercuri, scrie Reuters.

De asemenea, compania cu sediul la Hanovra a declarat că ia în considerare posibilitatea de a se retrage de la bursa de la Londra și de a avea o singură cotație în Germania pentru a reflecta mai bine modelele sale de proprietate și de tranzacționare, în ceea ce ar fi o lovitură pentru piața britanică.

În acest an, TUI, la fel ca și concurenții easyJet și Jet2, a beneficiat de o cerere în creștere, ca parte a unei reveniri post-pandemice a călătoriilor. Dar războiul din Orientul Mijlociu și amenințarea recesiunii au determinat analiștii să avertizeze că profiturile ar fi putut atinge un nivel maxim.

Raportând miercuri rezultatele anuale, TUI a declarat că rezervările sale au fost puternice, deși a remarcat o “ușoară încetinire temporară” a cererii de călătorii în Egipt din cauza conflictului dintre Israel și Hamas.

Directorul executiv Sebastian Ebel a declarat reporterilor că se așteaptă ca rezervările pentru Egipt să revină la creștere după Crăciun, pe măsură ce încrederea revine și clienții caută o destinație de iarnă la soare.

În general, însă, și în ciuda incertitudinilor economice și geopolitice, acesta a declarat că rezervările pentru această iarnă și vara viitoare i-au dat încredere că profitul operațional va crește cu cel puțin 25% în acest an financiar, la venituri cu cel puțin 10% mai mari.

Dubla listare a TUI Travel la Londra și Frankfurt a rezultat în urma combinării companiei germane TUI cu cea britanică First Choice Holidays în 2007. TUI a declarat că ar putea înainta acționarilor o propunere de a părăsi Londra la adunarea anuală din februarie.

Directorul financiar Mathias Kiep a declarat că mai mult de trei sferturi din acțiunile TUI sunt deținute de investitori germani și trei sferturi din tranzacțiile cu acțiunile sale se desfășoară pe această piață, astfel încât ar fi logic să se ia în considerare această mutare.

Pentru anul încheiat la 30 septembrie, primul an complet neafectat de restricțiile de călătorie cauzate de pandemie din 2019, TUI a înregistrat un profit operațional de 977 de milioane de euro, în creștere de la 409 milioane de euro în 2022, la venituri de 20,7 miliarde de euro, depășind nivelurile din 2019.

Sursa foto: tuigroup.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *