Opt companii din România se află în topul celor mai performante 1.000 de companii din Europa, realizat de Financial Times

angajati, companii, business Sursă foto: Unsplash

Opt companii din România, din tehnologie, construcții, securitate cibernetică, automobile și transport, se află în clasamentul celor mai performante 1.000 de companii din Europa din punct de vedere al ritmului de creștere, realizat de Financial Times. Este vorba despre companiile Wave Studio (locul 286), C.U.N. Cargo Carriers (319), BITTNET (393), Metaminds (549), Tremend (579), Trencadis Corp (649), Mevas Auto Center (719) și Star Stone (945).

Au fost luate în calcul companii europene cu o ascensiune rapidă și o evoluție organică a veniturilor în perioada 2017-2020. Primele companii în clasament sunt Swappie, o companie de tehnologie din Finlanda, Kilo Health, business de sănătate și lifestyle din Lithuania și OCI, o companie din domeniul financiar-bancar din Marea Britanie.

Wave Studio ocupă locul 286 în topul general. Dintre companiile de tehnologie, care alcătuiesc o cincime din listă, Wave Studio ocupă locul 72, fiind în același timp pe locul 1 dintre companiile românești. Wave Studio este o companie de dezvoltare mobilă care creează aplicații pentru Android și iOS. Startup-ul a fost fondat în 2014 de Vlad Andries și Tiberiu Avramiuc. Peste 150 de milioane de utilizatori au descărcat aplicațiile companiei, printre cele mai populare fiind Wave Keyboar și Wave Live Wallpapers.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

C.U.N. Cargo Carriers ocupă locul 319 și este o firmă care se ocupă cu transportul rutier de mărfuri înființată în 2017 la Iași. Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 28 milioane lei și avea 48 de angajați.

Bittnet ocupă locul 393. Compania a fost fondată în 2007 și de atunci funcționează în sectorul IT din România. Activitatea principală a companiei se concentrează asupra training-ului IT. Grupul românesc de companii IT Bittnet, care a fost fondat de Mihai și Cristian Logofătu, a încheiat 2021 cu un profit net de 14,4 milioane de lei, de la circa un milion de lei în 2020.

METAMINDS ocupă locul 549 și a fost inclusă de către Financial Times pentru al treilea consecutiv în acest clasament. Compania românească este specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe din domeniul IT. METAMINDS este singura companie românească și una din cele 9 companii europene din domeniul securității cibernetice care s-au situat în acest clasament.

Tremend ocupă locul 579 în clasament. Compania este un furnizor local de software şi servicii de consultanță în IT, fondat în 2005 de către antreprenorii Marius Hanganu şi Ioan Cocan. Recent, gigantul francez multinațional, cu mai multe fațete, de marketing și comunicații Publicis Groupe a achiziționat compania Tremend, una dintre cele mai mari companii independente de inginerie software din regiunea ECE.

Trencadis ocupă locul 647 în clasament. Este o companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business, dezvoltată în 2007. În 2020 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 99 milioane lei și avea 73 de angajați.

Mevas Auto Center ocupă locul 718 și este un service auto, vinde autoturisme şi autoutilitare noi şi second hand. Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 12 milioane lei și avea 31 de angajați.

Star Stone ocupă locul 945 și este un producător dale de pavaj, piatră decorativă, caramidă aparentă, borduri piscină, capace stâlp, capace interval gard, balcon, atic, balustradă.

Aflat la a 6-a ediție, FT 1000 clasifică după creșterea organică, printr-o metodologie complexă, 1000 de companii independente din Europa, cu activitate în diferite industrii. Anul acesta, valoarea CAGR minimă necesară pentru eligibilitate a fost de 36,5% – puțin mai mare decât valoarea de referință de anul trecut, în timp ce companiile de tehnologie continuă să ocupe cea mai mare parte a topului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: