Parteneriat Renault-Airbus pentru dezvoltarea unei noi generații de baterii electrice pentru mașini și avioane

airbus-avion

Constructorul european de avioane Airbus a anunțat miercuri un parteneriat cu producătorul auto francez Renault pentru a dezvolta o nouă generație de baterii electrice pentru mașini și avioane, anunță Reuters.

Echipele de ingineri de la ambele companii își vor uni forțele pentru a maturiza tehnologiile legate de stocarea energiei, unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării vehiculelor electrice cu autonomie mare, a precizat Airbus într-un comunicat.

“Pentru prima dată, doi lideri europeni din industrii diferite își împărtășesc cunoștințele de inginerie pentru a modela viitorul avioanelor hibrid-electrice”, a declarat Gilles Le Borgne, vicepreședinte al Renault. “Aviația este un domeniu extrem de exigent atât în ceea ce privește siguranța, cât și consumul de energie, la fel ca și industria auto.”

Colaborarea se va axa pe optimizarea gestionării energiei și pe îmbunătățirea greutății bateriei, studiind totodată ciclul de viață complet al viitoarelor baterii și evaluând amprenta de carbon a acestora.

sursa foto: Facebook/ Airbus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *