Pasaj subteran de 600 de metri pe DN 1 la Sinaia: Irimat și KXL Studio au depus oferte pentru proiectarea tunelului din centrul stațiunii

Sinaia

Primăria Sinaia a primit două oferte pentru proiectarea pasajului subteran de 600 de metri lungime din centrul stațiunii și urmează să desemneze câștigătorul, potrivit datelor publice din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). La a doua licitație pentru documentația tehnică necesară pasajului subteran și a unei parcări subterane cu 200 de locuri au depus oferte Asocierile de proiectanți Irimat Cons – Infranova și KXL Studio – Aventis Design. Termenul pentru desemnarea câștigătorului din SEAP este 29 septembrie.

Este o nouă procedură (a treia) pentru contractarea studiului de fezabilitate, emiterea certificatelor de urbanism și a proiectului pentru Autorizația de Construire, achizițiile anterioare fiind anulate din cauza unor „abaterilor grave de la prevederile legislative care afectează procedura/imposibilitatea încheierii contractului”, după cum Economedia a explicat aici. Spre deosebire de Bușteni, Azuga și Predeal unde DN 1 „taie” stațiunile, Sinaia are o centură – DN 1 pe la Gara Sinaia, șosea pe care o administrează CNAIR. Pentru Sinaia, CNAIR și CJ Prahova derulează proiectele pasajelor de la Sinaia Sud și Sinaia Nord.

Așadar, Primăria Sinaia a scos la licitație un nou contract pentru proiectarea unui pasaj rutier subteran de legătură între bulevardele principale Carol I și Ferdinand, artere de lângă Parcul Dimitrie Ghica și Cazinoul din centrul orașului. Totodată, caietul de sarcini pe care l-a consultat Economedia prevede și o parcare subterană cu minimum 200 de locuri între Bulevardul Carol I și strada Eroilor.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Practic, Primăria Sinaia propune ca zona centrală să rămână complet pietonală, iar traficul general (inclusiv transportul în comun) să se mute complet în subteran.

„Pasajul subteran va avea în plan, lungimea aproximativă de aprox. 600 de metri asigurând legătura rutieră între bulevardul Carol I – intersecție strada Aosta și bulevardul Ferdinand – intersecție strada Eroilor. Pasajul va fi bidirecțional cu asigurarea gabaritului de circulație, în profil transversal platforma va cuprinde două benzi de circulație cu lățimea minimă de 3,5 metri și trotuare de serviciu și de evacuare a pietonilor”, arată caietul de sarcini.

„Investiția presupune realizarea serviciilor de proiectare și elaborare documentații tehnico-economice: Studiu de Fezabilitate, inclusiv studii de teren și documentațiile pentru obținere certificat de urbanism, avize/acorduri, proiect pentru autorizarea execuției lucrărilor (P.A.C.), proiect pentru organizarea execuției lucrărilor (P.O.E.), proiect tehnic de execuție pentru obiectivul de investiție „Reconfigurare urbanistică în zona parcului central și realizarea unei zone pietonale cu acces carosabil restricționat între intersecția Bdul Carol I – str. Aosta și intersecția B-dul Ferdinand – str. Eroilor, inclusiv realizarea unui pasaj auto subteran de legătură între B-dul Carol I și B-dul Ferdinand” dupa cum urmeaza: 1.Pasaj subteran; 2.Rampele de intrare/iesire din pasaj trebuie să asigure o pantă în sens longitudinal care să permite colectarea și evacuarea apelor cât și accesul autoturismelor și a mașinilor de urgență; 3.Parcare subterană: amplasată sub parcul din zona centrală (min 200 locuri, cu o suprafață maximă 6.000,00 mp), ce va elimina timpii suplimentari căutării unui loc de parcare și în același timp va aduce un aport semnificativ creșterii calității vieții și al siguranței circulației. Parcarea va fi conectată la pasajul subteran, intrarea/iesirea auto realizându-se prin pasajul subetran. Pentru intrarea/ieșirea pietonală parcarea va fi dotată cu 2 zone de evacuare cu scări și lift persoane. 4.Alei pietonale și piste de bicicliști. La nivelul caietului de sarcini autoritatea contractanta prezinta in detaliu natura, cantitatea serviciilor, nevoile si cerintele autoritatii cu privire la contractul de achizitie publica. Valoarea investiției este de 3.600.000,00 lei fara TVA”, arată documentația SEAP.

Durata contractului de 3,6 milioane lei este de 5 luni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene (Proiect finanțat prin Programul Operațional de Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 cu Axa prioritară 1, Obiectivul Specific 1.1, Acțiunea 1.1.1 Asistență orizontală pentru beneficiarii FESI și specifică pentru beneficiarii POAT, POIM și POC).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Niste neispraviti vor sa schimbe orasul care asa arata de la inceput. Sper sa nu se ntample. Nu e singurul oras din PH in care iudele vor sa fure bani chipurile ptr binele orasului si al comunitatii

  2. Foame mare petru Primar si gasca sa!
    Duceti tot traficul pe la Gară si nu mai mutilati orasul!
    Puteti moderniza parcarea din centru pe doua, trei nivele chiar si subsol.
    Dar probabil ca șpaga e mai importantă sa-și termine casa Palat de pe terenul Mănăstirii Sinaia!
    Este si o mare prostie pentru oraș daca se va face Autostrada care va prelua tot traficul ce nu tranziteaza Sinaia.
    Atentie DNA la șpaga care urmeaza aici!😯

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.