Patria Bank anunță un profit de 27,4 milioane de lei după primele 9 luni ale anului, mai mare cu 82% față de perioada similară din 2023

Screenshot 2024-11-16 172923

Patria Bank a raportat un profit net de 27,4 milioane lei în primele nouă luni ale anului în curs, în creştere cu 82% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunţat vineri instituţia bancară, potrivit Agerpres.

Acest rezultat încorporează noua taxă pe cifra de afaceri de 2% aplicabilă instituţiilor de credit începând cu anul 2024 în valoare de 5,9 milioane de lei, în absenţa căreia banca ar fi raportat un rezultat net de 33,2 milioane de lei.

„Acest rezultat reprezintă o acumulare a demersurilor multiple de îmbunătăţire a performanţei comerciale (prin consolidarea echipei, a produselor şi proceselor interne), poziţiei şi performanţei financiare, în condiţiile unei buni gestiuni a riscurilor”, se precizează în comunicat.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Banca a demonstrat o capacitate solidă de adaptare şi creştere sustenabilă printr-o strategie integrată care a crescut profitabilitatea, a diversificat şi crescut sursele de finanţare reuşind diminuarea costului de finanţare şi a eficientizat procesele operaţionale. Scăderea NPL şi reducerea ratei costuri/venituri cu 2% vs. septembrie 2023 sunt semne clare ale unei gestiuni financiare prudente şi eficiente şi a unui model de afaceri sustenabil.

„Această evoluţie este rezultatul implementării eficiente a strategiei Băncii noastre, o strategie gândită pe termen lung şi care pune accent pe 4 direcţii majore: Adaptarea portofoliului de produse şi servicii pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienţilor nostril; Accelerarea digitalizarii atât pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor, cât şi pentru optimizarea fluxurilor interne; Consolidarea relaţiei cu clienţii prin valorificarea parteneriatelor şi furnizarea de soluţii personalizate şi Creşterea sustenabilă a rezultatelor financiare. Evoluţia profitabilităţii corelată cu creşterea portofoliului de credite cu 14% faţă de decembrie 2023 demonstrează sustenabilitatea modelului nostru de afaceri şi capacitatea de adaptare la dinamică pieţei financiare”, a declarat Valentin Vancea, CEO Patria Bank, în comunicat.

Printre ultimele iniţiative strategice implementate cu succes la nivelul Băncii, pentru persoane juridice se află: lansarea creditului Competitiveness în parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI) şi care oferă IMM-urilor condiţii avantajoase: finanţare extinsă, fără garanţii reale şi costuri reduse, sprijinind dezvoltarea sustenabilă a afacerilor şi susţinerea antreprenorilor precum şi extinderea accesului la creditele de consum online prin Platforma Digitală „Patria de Oriunde”, inclusiv pentru refinanţare, pentru toţi clienţii persoane fizice.

De asemenea, în luna septembrie s-a finalizat preluarea unui portofoliu de credite de la Alior Bank S.A., prin sucursala să din România, Alior Bank S.A. Varşovia – Sucursala Bucureşti, ceea ce a crescut baza de clienţi persoane fizice şi a completat acţiunile de creştere organică ale Băncii.

Patria Bank este o banca românească listată la Bursa de Valori Bucureşti. Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: