Persoanele care obțin venituri din activitatea online intră în vizorul ANAF. Două milioane de lei, una dintre cele mai mari sume nedeclarate

anaf, fisc, sediu anaf, sigla anaf

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (ANAF) verifică veniturile obținute din activități specifice mediului online, cum ar fi monetizarea publicării de conținut multimedia pe website-uri, rețele de socializare și platforme audio-video, așa cum este YouTube sau Facebook, transmite instituția, într-un comunicat.

De asemenea, ANAF va verifica și veniturile obținute din vânzarea de programe/aplicații software pe platforme dedicate, așa cum este Google Play Store.

Până în prezent, s-a constatat că 35 persoane au obținut venituri de circa 26,33 milioane lei, pe care au omis să le declare, parțial sau integral. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise deja decizii de impunere.

Una dintre cele mai mari sume nedeclarate, identificată de ANAF până în prezent, este de 2,11 milioane lei. Aceasta a fost obținută în perioada 2016-2017 de către o persoană născută în anul 1993, care a monetizat prin Google AdSense traficul generat de conținutul publicat pe un site web. Pe numele acestei persoane a fost emisă Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

Inspectorii antifraudă fiscală transmit că vor continua sã verifice veniturile obținute din activități specifice mediului online. ANAF le recomandă celor care desfășoară sau vor să înceapă o astfel de activitate să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *