Peste 2.500 de zboruri anulate, ieri, în SUA din cauza răspândirii Omicron și a vremii nefavorabile

United Airlines, avion

Transportul aerian a rămas foarte afectat sâmbătă în Statele Unite, vremea nefavorabilă din mai multe regiuni ale ţării adăugându-se la perturbările de pe glob din cauza exploziei cazurilor de COVID-19 legate de varianta Omicron, scrie AFP, citat de Agerpres. Statele Unite numărau 2.584 de zboruri anulate de la începutul zilei, mai mult de jumătate din cele 4.401 care au fost anulate la nivel global, la scurt timp după orele 16.00, potrivit site-ului FlightAware.

Pe de altă parte, 3.271 de zboruri către şi dinspre Statele Unite au avut întârzieri sau au fost amânate sâmbătă, dintr-un total de 7.381 pentru întreaga zi pe tot globul.

Cea mai lovită companie aeriană din SUA este Southwest, care a fost nevoită să anuleze 13% din planul său de zbor, potrivit site-ului.

În Statele Unite, aeroporturile din Chicago (nord) au fost deosebit de afectate, din cauza condiţiilor meteo dificile, în această regiune fiind aşteptată o furtună de zăpadă sâmbătă după-amiază şi în noaptea următoare.

Transportul aerian global rămâne, de asemenea, grav perturbat de varianta extrem de contagioasă Omicron a coronavirusului. Mulţi piloţi şi membri ai echipajului de zbor sunt absenţi după ce au contractat COVID-19 sau sunt caz contact şi deci în carantină, obligând companiile aeriene care nu au suficient personal pentru a asigura zborurile să le anuleze.

Aproximativ 7.500 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene din întreaga lume în weekendul de Crăciun.

Sursa foto: United, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *