Petrom a scumpit din nou motorina standard, la trei zile după precedenta majorare de preț

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților din România a scumpit vineri dimineața motorina standard cu 4 bani, conform Monitorul Prețurilor. Precedenta majorare de preț a avut loc marți, 20 iunie.

În luna iunie, Petrom a aplicat o serie de scumpiri mici și dese ale carburanților, astfel că de la 1 iunie, prețurile au urcat în medie cu 24 de bani pe litru pentru benzina standard și cu 23 bani pe litru în cazul motorinei standard. 

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,70 lei și 6,76 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,65 și 6,68 lei pe litru. 

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în data de 23 iunie 2023 un preț al benzinei standard de 6,75 lei pe litru și de 6,71 lei/litru pentru motorina standard.

În continuare, benzina este mai scumpă decât motorina, iar diferența este de 4 bani pe litru. În toamna anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 1,5 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online.ro, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 4,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă România se afla pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cehia, Lituania, Malta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *