Pistol, CNAIR: Lucrările pentru defrișarea pădurii pe lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești se fac cu restricționarea circulației pe DN 7 – Valea Oltului. Încep în această primăvară sau la vară și durează o lună-două

Valea oltului

Lucrările pe lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești și defrișările pădurii de pe DN 7 Valea Oltului se vor face cu restricții de circulație în această primăvară sau la vară și vor dura, într-o primă fază o lună-două, a anunțat vineri, 16 februarie, directorul general CNAIR Cristian Pistol. Și WeBuild face lucrări de defrișare pe lotul 3 Cornetu – Tigveni, cel mai lung lot de pe A1 și cel mai mare contract semnat pentru o autostradă din România (detalii aici).

Lotul 2 Boița – Cornetu are 30 de kilometri, iar specialiștii îl consideră cel mai dificil de pe A1 ca urmare a reliefului dificil și a numărului mare de structuri din zona de munte, viaducte și tuneluri. Asocierea Mapa – Cengiz (Turcia) a început în ianuarie 2024 lucrările de defrișare, iar pe lângă tunelul de la Câineni (1,5 km) va fi și un ecoduct cu pasaj peste Olt și calea ferată, explica Bogdan Alexandru, reprezentantul constructorului.

Întrebat vineri, la Ministerul Transporturilor, despre lucrările pe lotul 2 al Autostrăzii A1 și restricțiile de circulație care urmează pe DN 7, Pistol a explicat că lucrează la un plan pentru ca impactul asupra circulației să fie cât mai mic. „Pe secțiunea 2 și pe secțiunea 3 din Autostrada Sibiu – Pitești în momentul de față se lucrează la defrișare în vederea finalizării studiilor de teren, studiul geotehnic. Știți că terenul este foarte greu accesibil pentru utilaje. Va fi un disconfort mai mare pe DN 7 când vor fi evacuați toți arborii care trebuie evacuați, dar lucrăm împreună cu antreprenorul pentru un plan astfel încât impacul (n.r asupra traficului) să fie cât mai mic. Avem discuții cu antreprenorul pentru a stabili cum evacuăm arborii tăiați. Restricțiile ar urma să fie aplicate, cel mai probabil din această primăvară, vară anul acesta. Într-o primă fază va fi o lună sau două, vom vedea, astfel încât să nu se suprapună cu valorile cele mai mari care se înregistrează pe DN 7 (august)”, a explicat Pistol.

Contractul pentru lotul 2 Boița – Cornetu (31 km) a fost semnat în februarie 2022, iar proiectarea a început în iulie 2022 cu o durată de 18 luni. Termenul pentru execuție este de 50 de luni. Conform contractului, proiectul tehnic trebuia să fie deja predat (detalii aici).

„Am început lucrările de defrișare. După lucrările de defrișare vor urma studiile geotehnice și finalizarea proiectării. Am finalizat lucrările pentru descărcarea arheologică, toate avizele pentru autostradă sunt primite, sperăm să vedem lucrări pe tot traseul. Pe lotul 2 avem 7 tuneluri din care cel mai lung, la Câineni, de 1,5 kilometri și 49 de viaducte. Va fi și un ecoduct care va asigura trecerea animalelor peste calea ferată, DN 7 și râul Olt”, a spus Bogdan Alexandru, reprezentant Mapa – Cengiz.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *