Platforma de autorecenzare lansată de Institutul Național de Statistică a căzut chiar în prima zi de funcționare

Redacția mart. 14, 2022 2 comentarii
internet-laptop-google-calculator-birou-office-pexels

Platforma de autorecenzare lansată de Institutul Național de Statistică a căzut chiar în prima zi de funcționare. Website-ul a fost suprasolicitat, spun reprezentanții instituției. “Tipic românesc”, “sunteți varză” – sunt doar câteva dintre reacțiile cetățenilor.

“Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației șiLocuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro.”, au transmit reprezentanții INS.

Reacțiile cetățenilor care au încercat să acceseze site-ul nu au întârziat să apară.

“Sunteți varză.. Noi acu tre să stăm după voi să vă rezolvați problemele cu serverul? doar în România se întâmplă treaba asta… Vrei să simplifici toate chestiile astea și nu ești în stare să faci un server care să reziste la câteva sute de mii de oameni care îl acceseaă în acelas(i) timp..”, scrie un utilizator pe pagina de Facebook a instuției.

“Tipic românesc. Unii nu au primit email, alții au primit dar nu le merge linkul. Recensământ anunțat peste tot, că wow este online și va merge mai repede bla bla . Vad că nu”, constată un alt cetățean.

“Eu nu înțeleg cum nu se poate odată să fie pregătit ceva bine”, menționează încă un utilizator. “Sunteți atât de praf încât este 7 dimineața și deja a căzut platforma”, comentează un altul.

În acest an, recensământul deja amânat, ar fi trebuit să se desfășoare mult mai simplu, online. “Acum puteți să vă îndepliniți obligațiile civice și legale în materie de recensământ într-un mod mult mai ușor, în ziua și la ora la care aveți disponibilitate, fără a aștepta vizita recenzorului! Perioada de auto-recenzare este 14 martie-15 mai 2022”, a anunțat INS.

pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *